Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu: Pagubele înregistrate în cursul protestelor se ridică la 270.000 de euro

Sorin Oprescu: Pagubele înregistrate în cursul protestelor se ridică la 270.000 de euro

Sorin Oprescu: Pagubele înregistrate în cursul protestelor se ridică la 270.000 de euro
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    18 Ian 2012   •   18:06

Pagubele înregistrate în timpul protestelor din centrul Bucureştiului, în ultimele zile, se ridică la valoarea de 270.000 de euro, a anunţat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, relatează Agerpres.

Oprescu a anunţat că a fost refăcut cablul de electricitate distrus în Piaţa Unirii, iar de marţi au început să funcţioneze toate semafoarele din zonă. Au fos reparate, de asemenea, scările din faţa Teatrului Naţional, distruse în timpul manifestaţiilor.

Edilul Capitalei a declarat că aproximativ şase kilometri de străzi din centrul Capitalei au fost vandalizate în timpul protestului de duminică seara în zona Piaţa Universităţii-Piaţa Unirii, C.I. Brătianu şi Centrul istoric.

În cursul protestelor care au avut loc duminică seara în Capitală poliţiştii din Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control au constatat mai multe distrugeri în zona Pieţei Unirii şi a Centrului istoric, unde au fost sparte geamurile la trei filiale de bănci, vandalizate două bancomate, avariate cinci maşini, dintre care două ale poliţiei locale şi distruse gardurile metalice pe întreaga lungime a Bulevardului I.C. Brătianu.

Pavajul a fost distrus pe opt dintre străzile aflate pe Smârdan, Sf. Dumitru, Teatrul Naţional Bucureşti, Ion Ghica, Cavafii Vechi, Nicolae Bălcescu şi Stravopoleos.

În aceleaşi zone au fost devastate ghivecele cu plante ornamentale şi un automat de sandvişuri. S-a mai constatat distrugerea stâlpilor de iluminat din zona Curtea Veche, precum şi a celor din faţa magazinului Unirea şi de pe Edgar Quinet.

Pe Splaiul Unirii a fost vandalizat un ATM de cartele telefonice, precum şi o cabină telefonică iar pe str. Şelari a fost devastat gardul de fier al şantierului arheologic şi o cabină a postului de poliţie locală.

Potrivit aceluiaşi raport, a fost incendiat un panou publicitar de la intersecţia bulevardelor Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu şi au fost devastate mai multe indicatoare rutiere şi o baracă pentru muncitori.

Au fost deteriorate semne de circulaţie iar o cameră video de monitorizare din Pasajul Universităţii a fost distrusă.

Conform responsabililor RATB, au fost avariate patru vagoane de tramvai şi a fost spart geamul cabinei de vânzare RATB de la Sf. Gheorghe.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close