Antena 3 CNN Actualitate Sorin Roşca Stănescu explică acuzaţiile pe care i le aduce lui Traian Băsescu

Sorin Roşca Stănescu explică acuzaţiile pe care i le aduce lui Traian Băsescu

Sorin Roşca Stănescu explică acuzaţiile pe care i le aduce lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Noi 2013   •   18:05

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a explicat acuzaţiile pe care i le aduce lui Traian Băsescu şi pentru care preşedintele României l-a dat în judecată.

"Dacă îi pun în pericol mandatul, mă întreb de ce nu e vorba de subminarea puterii sau o infracţiune la siguranţa statului(...). Înţeleg că e vorba despre un proces civil, pentru că dacă ar fi acţionat ca cel mai înalt demnitar al statului ar fi făcut apel la procurori", a spus Sorin Roşca Stănescu, marţi, la emisiunea "100 de Minute".

"În comunicatul pe care ieri l-am scris, am făcut o precizare destul de importantă. Domnul preşedinte, în calitatea pe care o are, ca principal  beneficiar al informaţiilor serviciilor secrete, ar fi trebuit să ştie de ani de zile să se ferească ca de naiba de susţinerea publică şi repetată a acestui proiect(Roşia Montană-n.r.). Nu a acţionat în niciun fel, a acoperit practic o serie de infracţiuni care acum sunt pe masa comisiei şi nu a făcut nimic. A susţinut proiectul. Există o corespondenţă precisă între afirmaţiile lui Traian Băsescu în sens pozitiv la adresa proiectului şi jocul pe bursă ala acţiuninilor Gold Corporation şi invers", a adăugat senatorul liberal.

Preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu şi cere despăgubiri de 100 de lei. Preşedintele se teme că, după ce senatorul PNL a spus că ar fi luat mită, vor exista "urmări deosebit de dăunătoare" pentru mandatul său.

În plângerea înaintată de Traian Băsescu, se arată că "acuzaţiile făcute de curând comportă o gravitate deosebită întrucât asociază persoana subsemnatului în calitate de demnitar public cu o activitate infracţională".

"Este limpede că astfel de acuzaţii sunt de natură să creeze suspiciuni şi insecuritate faţă de activitatea subsemnatului având urmări deosebit de dăunătoare pentru desfăşurarea mandatului încredinţat", se mai spune în plângere.

Sorin Roşca Stănescu a declarat, în repetate rânduri, faptul că Traian Băsescu ar fi primit mită de la Roşia Montana Gold Corporation.

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu".

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close