Antena 3 CNN Actualitate Sorina Pintea: Lucrăm acum la lista de medicamente de interes strategic

Sorina Pintea: Lucrăm acum la lista de medicamente de interes strategic

Sorina Pintea: Lucrăm acum la lista de medicamente de interes strategic
07 Mai 2018   •   18:26

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că se lucrează la lista de medicamente de interes strategic, care va fi realizată după mai multe criterii.

"(...) Lucrăm acum la lista de medicamente de interes strategic, mai exact acele medicamente necesare pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei prin stocuri adecvate. Comisiile de specialitate lucrează deja la această listă, care va fi realizată după criterii clare precum: relevanţa patologiei din punct de vedere al sănătăţii publice, prevalenţa patologiei, dovezile privind eficacitatea şi siguranţa clinică, raportul cost-eficienţă şi costul", a spus Pintea la Camera Deputaţilor.

Pintea a precizat că va continua actualizarea listei cu medicamente compensate şi gratuite, astfel încât să se ofere soluţii pacienţilor pentru care nu există metode de tratament satisfăcătoare.

"(...) Ce nu se poate achiziţiona pe o procedură normală le vom aduce pe nevoi speciale", a susţinut ministrul.

Potrivit ministrului, Guvernul va găsi soluţii pentru ca veniturile personalului din sănătate să fie cel puţin la nivelul lunii februarie 2018.

"(...) Stimaţi parlamentari, vă rog să analizaţi cu atenţie legislaţia în vigoare. Nu este ilegal acordarea de stimulente pentru acele categorii de personal ale căror venituri au fost diminuate începând cu luna martie. Legea Sănătăţii, prin articolul 193, prevede această măsură cu acordul coordonatorilor principali de credite, iar ordonanţa de urgenţă 90 interzice acordarea de premii, nu de stimulente", a spus Pintea.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Sorina Pintea lista medicamente
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close