Şpagă de 1.000.000 euro. Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia, arestaţi preventiv

de M.Z.    |    09 Aug 2013   •   23:55
Şpagă de 1.000.000 euro. Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia, arestaţi preventiv Foto: captura Antena 3
Update 23.54 - Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), şi fiul acesteia Florin Cergan au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate vineri seară de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul sumelor totalizând peste un milion de euro pentru soluţii favorabile în procese, potrivit Mediafax

Hotărârea Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.
 
Veronica Cîrstoiu, acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, a fost reţinută, vineri seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce aceştia i-au adus la cunoştinţă învinuirile.
 
Fiul judecătoarei, Florin Cergan, care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, fusese reţinut vineri dimineaţă, în acelaşi dosar. 

Update 22.43 - Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost duşi, vineri seară, la Curtea de Apel Bucureşti, procurorii anticorupţie solicitând emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele celor doi, pentru presupuse fapte de corupţie.

Judecarea propunerii de arestare preventivă în cazul celor doi urma să înceapă după ora 22.00.

Update 19.30 - Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, a fost reţinută, vineri seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi va fi prezentată instanţei, cu propunerea de arestare preventivă, informează DNA.

Avocata judecătoarei a declarat, la plecarea de la DNA, despre clienta sa că este nevinovată.

Potrivit DNA, şi fiul judecătoarei, Florin Cergan, reţinut vineri dimineaţă în acelaşi dosar, va fi prezentat instanţei, tot vineri, cu aceeaşi propunere. Ordonanţa de reţinere pe numele acestuia expiră sâmbătă la ora 2.00, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

 
Update 18.38 - Judecătoarea cercetată pentru o şpagă de un milion de euro a făcut parte din completul care a anulat condamnarea lui Dinel Staicu. Vezi aici şi declaraţia de avere a judecătoarei

Update 18.00 - Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, a venit, vineri după-amiază, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde procurorii ar urma să-i aducă la cunoştinţă învinuirile.

La sosirea la DNA, judecătoarea a declarat că "nu este nimic adevărat".

Cîrstoiu a ajuns la DNA cu un taxi şi însoţită de un avocat. Judecătoarea ar putea fi reţinută şi, ulterior, dusă la instanţă, cu propunere de arestare preventivă.

 
Update 17.45 - Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat vineri, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, aceasta fiind acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.
____________________________________________

Ştirea iniţială 16.11

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la CAB, este cercetată pentru corupţie, iar fiul ei a fost reţinut pentru că ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de către aceasta, de la mai multe persoane care doreau soluţii favorabile în dosare şi care ar fi dat anterior un milion de euro.
 
Veronica Cîrstoiu, judecător la Secţia I penală a Curţii de Apel Bucureşti, este cercetată pentru luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, a anunţat, vineri, Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un comunicat de presă, informează Mediafax.
 
În acelaşi dosar este cercetat şi fiul judecătoarei, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influenţă.
 
Potrivit procurorilor, persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată, au remis prin intermediar, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste un milion de euro, "în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale".
 
"În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective", potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale.
 
Florin Cergan a fost prins în flagrant, joi seară, procurorii dispunând vineri reţinerea lui pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
 
Procurorii DNA au solicitat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii avizul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a Veronicăi Cîrstoiu.


 

 

x close