Antena 3 CNN Actualitate Spania va promova oficial locurile de muncă vacante din România

Spania va promova oficial locurile de muncă vacante din România

Spania va promova oficial locurile de muncă vacante din România
07 Oct 2008   •   15:13

Spaniolii par decişi să îi sprijine pe românii care vor să se întoarcă în ţară. În urma unei întâlnire dintre reprezentanţii ministerelor Muncii din România şi Spania, s-a convenit ca cele două ţări să conlucreze pentru promovarea ofertei de muncă din România în Spania. Concret, oficialităţile de la Madrid au promis să asigure vizibilitatea ofertei de locuri de muncă vacante din România în întreaga Spanie, prin transmiterea informaţiilor oferite de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă din România (ANOFM) către organismul similar din Spania. Mai mult, partea spaniolă s-a angajat să asigure informarea şi consilierea privind locurile de muncă vacante puse la dispoziţie, selecţia şi chiar recrutarea atunci când sunt oferite un număr substanţial de locuri de muncă de către angajatori din România.
Lucrurile nu se opresc aici. Partea spaniolă intenţionează şi să asigure gratuit formarea profesională a persoanelor înregistrate la oficiile de ocupare locale care doresc reîntoarcerea în ţară pentru a fi încadraţi în locurile de muncă respective. Aceste măsuri au fost convenite la întâlnirea de la Madrid a autorităţilor române şi spaniole, întâlnire care a avut loc luni, la Madrid.
Ionel Muscalu (foto), preşedintele ANOFM, a declarat pentru Antena3.ro că măsurile vor fi incluse într-un protocol comun dintre cele două ţări, protocol care ar urma să fie semnat în două săptămâni. "Noi vom înainta în cel mult o săptămână propunerile noastre concrete. Vom pune la dispoziţie pentru acest proiect întregul sistem al ANOFM, pentru ca românii din Spania, dar şi cei din Italia, să poată afla exact care sunt locurile de muncă neocupate în România, dar şi salariile pe care le oferă angajatorii români", a declarat Muscalu pentru Antena3.ro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ANOFM Spania
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close