Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal în cazul spitalului modular din Bacău. Spitalul COVID nu a funcționat nici măcar o zi

Dosar penal în cazul spitalului modular din Bacău. Spitalul COVID nu a funcționat nici măcar o zi

DNA Bacău a deschis un dosar penal în cazul achiziționării și amplasării spitalului modular de la Baza Letea, din municipiul Bacău. Se cercetează achiziția spitalului modular de către CN Unifarm SA. Acesta era destinat pacienților COVID-19 și nu a fost funcțional nici măcar o zi.

Dosar penal în cazul spitalului modular din Bacău. Spitalul COVID nu a funcționat nici măcar o zi
Sursa foto: bacau.net
de Mia Lungu    |    05 Noi 2020   •   09:50

Procurorii DNA vor să afle cine a solicitat achiziționarea spitalului, cine a discutat cu UNIFARM și dacă au existat comisii de recepții la nivelul Județului Bacău, informează presa locală.

Statul român a cumpărat prin UNIFARM un spitalul modular de aproximativ 3 milioane de euro, care a rămas nefuncțional din luna Mai, când a fost instalat, și până în prezent.

Modulele ar fi trebuit să servească ca unitate medicală pentru bolnavii de COVID19. Unitatea are 56 de paturi și aparat de testare PCR.

Spitalul nu a funcționat nici măcar o zi, din luna Mai și până în prezent

"Spitalul" este, de fapt, o înșiruire de corturi care adăpostesc containere medicale și a fost achiziționat de Unifarm iar IGSU a refuzat recepția, pentru că achizitorul nu a respectat caietul de sarcini. Corturile ocupă din 24 mai, anul curent, terenul bazei sportive Letea.

La începutul lunii octombrie, presa locala semnala că Spitalul COVID de la Bacău a intrat la apă și se prăbușește.

Ancheta DNA se desfășoară în contextul în care Județul Bacău este grav afectat de criză sanitară provocată de pandemia COVID-19.

Conform datelor publicate de M.A.I. , miercuri, 4 Noiembrie, în Bacău a fost raportat un număr total de 8774 de cazuri COVID-19 , cu 136 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore, și o rată a infectării de 2,23 cazuri la 1000 de locuitori.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close