Antena 3 CNN Actualitate Spital din România, în pericol să se închidă din cauza facturii enorme la gaze: ”10.000 de oameni depind de noi” | #josfăcătura

Spital din România, în pericol să se închidă din cauza facturii enorme la gaze: ”10.000 de oameni depind de noi” | #josfăcătura

Spitalul municipal ”Dimitrie Castroian” din Huşi, Vaslui a primit o factură uriașă la consumul de gaze naturale pentru luna decembrie.

Spital din România, în pericol să se închidă din cauza facturii enorme la gaze: ”10.000 de oameni depind de noi” | #josfăcătura
Sursa foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Andreea Cigolea    |    09 Feb 2022   •   09:59

 Unitatea medicală are de plătit 80.000 de lei, iar în cursul anului 2021, toate facturile la apă, gaze şi electricitate pe o lună însumau în medie o cheltuială de aproximativ 96.000 de lei.

Spitalul a fost nevoit să achite 80.000 de lei, un cost care a întrecut cu mult și cele mai pesimiste așteptări. 

”Într-adevăr, factura are o valoare foarte mare, decât până acum, având, de fapt, acelaşi consum mediu.  Evident că toate aceste creşteri semnificative ale facturilor la curentul electric, gaz, etc, mă fac să privesc destul de circumspect spre următoarea perioadă, dar tot ceea ce pot eu să vă spun cu certitudine este că spitalul Huşi rămâne o prioritate şi trebuie să îşi continue activitatea la parametri optimi, întrucât este o instituţie vitală pentru mii de oameni. 

Gândiţi-vă că anual adresabilitatea la spitalul municipal Huşi este, în medie, de 10.000 de pacienti, care vin din toată zona arondată. De aceea, funcţionarea în condiţii bune a spitalului Huşi trebuie să rămână o prioritate, atât pentru mine ca manager, dar şi pentru autorităţile locale. 

Eu sper ca lucrurile să se reglementeze, totuşi, de la nivel central, întrucât nu este normal ceea ce se întâmplă acum”, a declarant medicul Bogdan Popa, managerul spitalului conform Vremea Nouă.

Factură uriașă la gaze pentru Institutul Marius Nasta

Facturile uriaşe au ajuns și la spitalele din București. Institutul ”Marius Nasta” a primit o factură uriaşă pentru gazele consumate în luna ianuarie.

Consumul a fost mai mic decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, luna ianuarie nefiind una cu temperaturi extreme. 

Conform surselor Antena 3, factura pe luna ianuarie, care este în valoare de 500.000 de lei, este dublă față de cea primită de spital în luna decembrie.

Factura urișă la gaze va fi plătită de Casa de Sănătate București.

 

×
Subiecte în articol: Husi spital factura
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close