Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila: "Ministerul Sănătății nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanțat din PNRR"

Alexandru Rafila: "Ministerul Sănătății nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanțat din PNRR"

Pacienții români nu au culoare politică! Ministerul Sănătății nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanțat din PNRR, spune ministrul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: "Ministerul Sănătății nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanțat din PNRR"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    10 Sep 2023   •   18:54

"La începutul anului 2023, Comisia Europeană a solicitat României reducerea bugetului alocat prin PNRR. Ministerul Sănătății, la fel ca alte ministere beneficiare (Ministerul Mediului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Energiei și Ministerul Transporturilor), a trebuit să reducă fondurile alocate programului conform solicitării, fără a pune în pericol vreun obiectiv de investiții din sănătate!

A rămas integrală finanțarea din PNRR pentru proiectele destinate reducerii infecțiilor în spitale, pentru dotarea și extinderea secțiilor de ATI nou-născuți, pentru reabilitarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate, pentru construcția centrelor comunitare integrate.

Toate spitalele aprobate pentru finanțare de Ministerul Sănătății, indiferent de județul sau orașul în care sunt situate se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, și câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții!

Se pare că produce îngrijorare ceea ce spunem de mai mult timp, cu bună-credință și curaj: Toleranță ZERO pentru cei care vor să risipească și să fraudeze fondurile din PNRR și din alte programe internaționale!", scrie ministrul pe Facebook.

Pacienții români nu au culoare politică! Ministerul Sănătății nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanțat din...

Publicată de Alexandru Rafila pe Duminică, 10 septembrie 2023

Citeşte şi: Ministrul Sănătății, explicații după ce guvernul a tăiat finanțarea a șase spitale. Suma se ridică la 740 de milioane de euro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close