SRI: A fost vorba de o alarmă falsă pe Otopeni. Din ce cauză a fost declanşată alerta

de S.T.    |    Antena3.ro    |    18 Iul 2012   •   20:13
SRI: A fost vorba de o alarmă falsă pe Otopeni. Din ce cauză a fost declanşată alerta
UPDATE 20:40 - Avionul aparţinând companiei israeliene El-Al a aterizat pe aeroportul Otopeni. Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Sorin Sava, a declarat, în direct la Antena 3, că a fost vorba de o alarmă falsă, fiind descoperită în staţia de autobuz Plecări de la aeroportul Otopeni un pachet suspect.

Potrivit lui Sava, nu au fost găsite elemente de interes pirotehnic.


Stare de alertă pe Aeroportul Otopeni, după ce ar fi fost depistat un bagaj suspect. O cursă El-Al, care a plecat de la Tel-Aviv, Israel, urmează să sosească pe aeroportul Otopeni, la ora 20:50. Pilotul aeronavei respective a comunicat turnului de control că situaţia la bord este normală.

O cursă Tarom, programată pentru ora 21:00 către Tel-Aviv, a primit ordin de a rămâne la sol până la noi notificări.

Este foarte probabil ca aceste evenimente să facă parte din procedura standard declanşată de autorităţile israeliene şi instituţiile conexe în urma atentatului din Burgas.


Un atentat a avut loc, miercuri, pe aeroportul Burgas din Bulgaria. O explozie s-a produs la un autocar, în parcarea aeroportului din staţiunea bulgară Burgas, scrie AFP.

Atentatul a vizat un autocar cu turişti israelieni. Cel puţin cinci oameni şi-au pierdut viaţa şi numeroşi alţii au fost răniţi.

Explozia produsă în parcarea aeroportului din Burgas a fost precedată de focuri de armă, afirmă purtătorul de cuvânt al premierului Israelului, citat de AFP.
   
"Au avut loc focuri de armă şi un dispozitiv exploziv a fost aruncat într-un autocar care transporta turişti israelieni", a declarat Ofir Gendelman, purtătorul de cuvânt al premierului Benjamin Netanyahu.

x close