Antena 3 CNN Actualitate Vești proaste despre actorul Bogdan Stanoevici. Plămânii îi sunt afectați aproape integral

Vești proaste despre actorul Bogdan Stanoevici. Plămânii îi sunt afectați aproape integral

Au apărut noi detalii despre starea de sănătate a lui Bogdan Stanoevici care a fost transferat între timp la Institutul Inimii. Plămânii actorului sunt afectați aproape integral, iar medicii l-au operat de urgență pentru a-l stabiliza. Chiar și în aceste condiții, medicii sunt rezervați în privința sa.

Vești proaste despre actorul Bogdan Stanoevici. Plămânii îi sunt afectați aproape integral
de Gabriel Dano    |    26 Dec 2020   •   23:00

Pe 24 decembrie, Bogdan Stanoevici a fost preluat de la Spitalul ”Sf. Pantelimon” din Capitală, iar în prezent se află internat la Institutul Inimii. Acolo viața fostului ministru este în mâinile echipei coordonate de prof. dr. Șerban Bubenek.

Următoarea perioadă este critică

Conform surselor Gândul.ro, Bogdan Stanoevici a fost trecut pe oxigenare extracorporală, o intervenție delicată, realizată prin procedura ECMO, în scopul de a-i pune plămânii în repaos total pentru o perioadă de 7-15 zile.

“Aceste două săptămâni sunt critice, însă medicii speră ca plămânii afectați aproape integral să redevină funcționali. În continuare, este în stare gravă”, au dezvăluit surse medicale.

Bogdan Stanoevici a fost intubat pe 16 decembrie, în stare gravă, iar după două zile a fost mutat pe secția ATI, unde s-ar fi ales și cu o infecție nosocomială

La începutul lunii noiembrie, Bogdan Stanoevici declara că nu poartă mască de protecție împotriva infecției cu coronavirus pentru că este ”sănătos”. Acesta afirma că și-a făcut lunar testul anti-COVID, iar toate au ieșit negative.

”Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă.

Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Bogdan Stanoevici, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: Bogdan Stanoevici
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close