Antena 3 CNN Actualitate Mai multe state europene, inclusiv România, cer soluţii pentru fermierii afectaţi de cerealele ucrainene

Mai multe state europene, inclusiv România, cer soluţii pentru fermierii afectaţi de cerealele ucrainene

Cinci state central și est-europene, inclusiv Polonia și România, solicită Comisiei Europene, într-o scrisoare, să ofere soluții pentru ajutarea fermierilor afectați de exporturile de cereale din Ucraina.

Mai multe state europene, inclusiv România, cer soluţii pentru fermierii afectaţi de cerealele ucrainene
Sursa foto: Getty Images / OlenaMykhaylova
de Ştefan Petrică    |    31 Mar 2023   •   19:14

Polonia, România, Ungaria, Bulgaria și Slovacia i-au trimis, vineri, o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care îi cer o soluție pentru ajutarea fermierilor afectați de exporturile de cereale ucrainene.

Scrisoarea adresată Ursulei von der Leyen este semnată de premierii din Polonia, România, Ungaria, Bulgaria și Slovacia.

Comisia Europeană este îndemnată să ofere fonduri suplimentare pentru susținerea fermierilor afectați de volumul mare de cereale ucrainene.

În plus, cele cinci țări central și est-europene cer Uniunii Europene să colaboreze cu Programul Alimentar al Națiunilor Unite pentru cumpărarea excesului de cereale provenind din Ucraina.

Citește și"Nu aveţi fermieri, nu aveţi mâncare!". Fermierii bulgari, protest în limba română la Vidin

Anterior, Guvernul Poloniei a solicitat, împreună cu alte state central și est-europene să fie create de Comisia Europeană mecanisme pentru transportul rapid al cerealelor ucrainene care tranzitează spațiul comunitar, a declarat joi Piotr Müller, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Varșovia.

"Noi putem susține transporturile cerealelor spre state africane, dar trebuie să urmărim atent situația de pe piața poloneză", a afirmat Piotr Müller. 

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close