Antena 3 CNN Actualitate "Nu aveţi fermieri, nu aveţi mâncare!". Fermierii bulgari, protest în limba română la Vidin

"Nu aveţi fermieri, nu aveţi mâncare!". Fermierii bulgari, protest în limba română la Vidin

Fermierii bulgari se află în a treia zi de protest, după ce au rămas cu depozitele pline şi nu au reuşit să vândă nimic din cauza cerealelor din Ucraina. La Vidin, protestatarii au adus şi utilaje şi ameninţă că vor continua până ce importurile din Ucraina vor fi restricţionate. Un fermier bulgar a explicat în limba română, în direct la Antena 3 CNN, cu ce probleme se confruntă.

de Loredana Chimoiu    |    31 Mar 2023   •   11:36

Fermierii bulgari au oprit circulaţia, astăzi, pe drumul european 79, la Vidin, după ce au blocat şoseaua cu utilaje. Nicio maşină nu a putut intra sau ieşi din România, iar cozi kilometrice s-au format la vamă.

"Iertaţi-mă, nu vorbesc foarte bine româneşte. Noi am ieşit la protest din cauza cerealelor aduse din Ucraina, cerealele sunt vândute la noi, însă nu ar trebui să rămână în Bulgaria, ci doar să tranziteze ţara, la fel cum ar trebui să se întâmple şi în România.

Sunt cereale din Ucraina, acolo unde sunt folosite pesticide ce nu sunt acceptate în Uniunea Europeană. Guvernul bulgar ne înţelege, au început să verifice pentru a impune restricţii pentru importurile din Ucraina şi avem ajutor de la ei. Dacă nu primim ajutor, o să ieşim iar şi cred că o să ne adunăm toate ţările.

Şi la noi e la fel ca în România, toate depozitele sunt pline, nu am vândut nici orz, nici grâu, nici floarea-soarelui, nici porumb. Ne trebuie bani pentru că începem semănatul şi nu avem cum să lucrăm", a declarat unul dintre fermierii bulgari în limba română.

Citeşte şi: Fermierii români și bulgari, protest zilnic! Agricultorii din țara vecină au blocat vama cu tractoarele

×
Subiecte în articol: Vidin Bulgaria
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close