Antena 3 CNN Actualitate Fermierii români și bulgari, protest zilnic! Agricultorii din țara vecină au blocat vama cu tractoarele

Fermierii români și bulgari, protest zilnic! Agricultorii din țara vecină au blocat vama cu tractoarele

Agricultorii din Bulgaria sunt hotărâți să protesteze zilnic față de importul masiv de cereale din Ucraina, iar fermierii români au anunțat că vor organiza acțiuni similare.

31 Mar 2023   •   09:10

Ieri, fermierii bulgari au blocat vămile cu utilajele agricole pentru câteva zeci de minute, fiind nemulțumiți de faptul că suspendarea tarifelor de import și a barierelor în comerțul cu Ucraina a fost un angajament comun al UE.

Agricultorii se confruntă cu amenințarea reală a falimentului în masă, dar și cu incapacitatea de a mai plăti chiriile și datoriile semnificative, iar din această cauză, sunt hotărâți să protesteze în fiecare zi.

Azi va avea loc un nou protest, iar fermierii bulgari au anunțat că vor bloca punctele de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria.

În acest caz, Ministerul Afacerilor Externe le atrage atenția cetățenilor români care merg în Bulgaria că este posibil să existe blocaje în vămile de la Negru Vodă, Ostrov, Giurgiu și Calafat.

Citește și: Proteste în Cehia împotriva creșterii vârstei de pensionare la 68 de ani

Invazia cerealelor din Ucraina îi scoate în stradă și pe fermierii români, care au anunțat că vor protesta săptămâna viitoare.

Agricultorii din cele două state sunt nemulțumiți de liberalizarea comerțului cu produse din Ucraina, dar și de sumele derizorii care le sunt acordate de Comisia Europeană, pentru a le compensa pierderile.

Fermierii români primesc cei mai puțini bani de la Uniunea Europeană, anume 10 milioane de euro, în timp ce Polonia primește de trei ori mai mult.

×
Subiecte în articol: protest fermieri romani Bulgaria
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close