Antena 3 CNN Actualitate Stația de GPL de la Crevedia funcționa fără avize și primise mai multe amenzi de la ISU Dâmbovița pentru nereguli

Stația de GPL de la Crevedia funcționa fără avize și primise mai multe amenzi de la ISU Dâmbovița pentru nereguli

Generalul Bedone Duduc a făcut, duminică, precizări, despre controalele inopinate făcute la stația de GPL din Crevedia și sancțiunile primite în urma neregulilor constatate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Aug 2023   •   13:07

"Obiectivul a fost autorizat de către ISU Dâmbovița, în luna octombrie a anului 2011, ca instalație de tip schit pentru distribuția de GPL la autovehicule, cu o capacitate de 4.000 de litrii.", a declarat Benone Duduc, General Maior IGSU. 

"În 30 iulie 2020, în urma unor sesizări, se efectuează un control inopinat la acest obiectiv și se constată nu că se respectă măsurile de siguranță care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu în 2011.

Acea instalație de tip monobloc a fost mutată pe amplasament și nu se mai respectau distanțele de siguranță care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu. 

În consecință, ISU constată pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu și constată utilizare unei pompe neomologate pentru transvazarea GPL-ului dintr-o cisternă în alta, apoi aplică sancțiunea contravențională în valoarea de 10.000 de lei.", a mai precizat acesta.

Citește și: A murit prima victimă arsă în explozia de la Crevedia! Era soția bărbatului care a murit după un infarct la locul incendiului

"În data de 28 septembrie, are loc un nou control inopinat și se constată că obiectivul funcționa în continuare fără autorizație la incendiu și se aplică sancțiunea contravențională de 30.000 de lei. De asemenea, se constată pe amplasament un rezervor neomologat în carea se transvaza GPL și se mai aplică o sancțiune de 10.000 de lei. 

În 30 septembrie, societatea emite o hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor prin care închide punctul de lucru de la Crevedia", a declarat Benone Duduc.

×
Subiecte în articol: explozia de la Crevedia
Parteneri
Elevii încep azi evaluarea națională
x close