Antena 3 CNN Actualitate Statul român îşi fură singur căciula. Marfa confiscată se vinde în magazine care fac evaziune fiscală (VIDEO)

Statul român îşi fură singur căciula. Marfa confiscată se vinde în magazine care fac evaziune fiscală (VIDEO)

Statul român îşi fură singur căciula. Marfa confiscată se vinde în magazine care fac evaziune fiscală (VIDEO)
29 Iul 2010   •   20:14

Statul român îşi fură singur căciula. În magazinele unde se vinde marfă confiscată de autorităţi, se face evaziune fiscală. Bonurile fiscale sunt o raritate şi se dau doar când vânzătorul consideră că e cazul.

Piaţa Miniş din Bucureşti. Rafturi arhipline. Marfa e ieftină, pentru că e cumpărată de la stat, prin licitaţii publice. A fost o dată confiscată de autorităţi pentru că nu avea acte de provenienţă. Acum e vândută tot păcălind statul - fără bon fiscal. Intrăm şi ne dăm drept cumpărători. În faţă noastră e o doamnă care a găsit ceva ieftin. Vânzătoarea îi dă restul şi nu bate bon. O alta face la fel. Ia banii şi se îndreaptă către sertar unde ţine bancnotele, dar nu şi către casa de marcat.

?Marfa asta e confiscată de Fisc??, întreabă reporterul. ?Da, nu numai?, răspunde vânzătoarea. ?Şi magazinul e al Fiscului sau cum?? ?Nu ştiu să vă zic?.

Poate devenim suspecţi din cauza întrebărilor. Aşa că vânzătoarea ia banii, se aşază pe scaun şi scoate bonul pe care ni-l dă alături de rest. Cu camera pe umăr, ea îşi aduce bine aminte. ?Eu ştiu că v-am dat bonul?.

?Da. Mie mi-aţi dat, dar nu şi altora...?

Reprezentantul firmei ajunge şi el imediat la sediu şi o ia la rost pe vânzătoare: ?Aşa s-a întâmplat în momentul ăla sau cum?? ?E, eram aici grăbită?.

Dar a refuzat să ne spună în faţa camerei dacă firma a făcut o obişnuinţă din a vinde marfa confiscată de stat fără bon. În schimb, reprezentanţii Fiscului spun că la licitaţiile pentru cumpărarea produselor sechestrate participă numai firme serioase, care nu au datorii la stat.

?Ei sunt obligaţi să elibereze bon fiscal? Da, bineînţeles. Este obligatoriu?, a declarat Bogdan Niculescu reprezentantul Direcţiei Fiscale Bucureşti.

Numai că în realitate aceste lucru nu se întâmplă. Aşa că statul e păcălit chiar şi de firmele în care are încredere.

Observator

 

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close