Antena 3 CNN Actualitate STB a descoperit cum se fură combustibil din autobuze. Supraconsum de peste 220 de tone de motorină în 2021 la autobaze  

STB a descoperit cum se fură combustibil din autobuze. Supraconsum de peste 220 de tone de motorină în 2021 la autobaze  

STB a descoperit în urma controalelor făcute în 2021 la autobaze un supraconsum de peste 220.000 de litri de motorină

STB a descoperit cum se fură combustibil din autobuze. Supraconsum de peste 220 de tone de motorină în 2021 la autobaze  
Sursa foto: Petrisor Iordan / Petrisor Iordan
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Ian 2022   •   10:01

Directorul general al STB, Adrian Criț, indică un posibil furt de motorină și a acuzat că furturile de combustibil sunt la ordinea zilei. Dacă se va dovedi, asta înseamnă un prejudiciu de peste 1,4 milioane lei.

”În 2021 există un supraconsum de 220 de tone. Este o analiză făcută. Am trimis deja Biroul de Control Financiar și Gestiune, să vedem ce zice. După ce identifică vinovații, vom face plângeri penale. Am descoperit asta la o simplă verificare, după discuții cu municipalitatea.

Noi avem un consum mediu pe fiecare linie și am cerut și să-mi dea supraconsumul pe fiecare autobază și l-am primit. Este jenant”, a explicat Adrian Criț, informează HotNews.ro. 

Conducerea STB a descoperit cel mai mare supraconsum la următoarele autobaze:

52.590 de litri la Autobaza Ferentari;

49.359 de litri la Autobaza Giurgiului;

35.403 de litri la Autobaza Militari;

27.262 de litri la Autobaza Titan;

26.074 de litri la Autobaza Alexandria;

12.760 de litri la Autobaza Obregia.

Cum fură combustibil din autobuze

Furtul de motorină nu este ceva nou la RATB/STB. În ultimii 10 ani, Poliția Capitalei a anchetat de mai multe ori astfel de fapte. Furturile ar fi fost săvârșite prin declararea de curse în plus, combustibilul fiind extras din rezervor cu furtunul și pus în canistre.

O altă metodă ar fi ca șoferul să vină cu rezervorul pe jumătate plin, iar atunci când alimentează autobuzul, după ce se umple rezervorul, este lăsată motorina să curgă pe lângă, într-un recipient, ca și cum ar face plinul.

Ce se va întâmpla cu angajații care refuză să iasă pe traseu

Directorul STB, Adrian Criț, a declarat, vineri, la Antena 3, că nu înțelege motivele pentru care sindicatul reprezentativ îi solicită demisia și că șoferii ar face bine să își reia activitatea, așa cum spune hotărârea judecătorească primită ieri.

”Noi dorim să identificăm argumentele pentru care sindicatul reprezentativ solicită demisia mea, pentru că eu sunt aici pentru a eficientiza acestă societate. 

Trebuie să ne încadrăm într-un buget, avem un contract colectiv de muncă valabil, și trebuie să ne gândim la bucureșteni. Cu presiune, din păcate, nu se rezolvă nimic. Consider că angajații trebuie să respecte hotărârea judecătorească dată ieri. Mai mult decât atât, începând din acestă dimineață, la sediul punctelor noastre de lucru hotărârea de ieri a Instanței. 

Rugămintea mea este ca angajații să iasă și să își desfășoare activitatea în conformitate cu contractul individual de muncă, pentru că doar așa bucureștenii pot beneficia de serviciile pe care le-au plătit”, a declarat Adrian Criț, directorul STB, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: STB motorina
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close