Antena 3 CNN Actualitate Ea e Ștefania, fata pompierului care a murit într-un accident de mașină. Tatăl a resuscitat-o, dar adolescenta a pierit câteva minute mai târziu la spital

Ea e Ștefania, fata pompierului care a murit într-un accident de mașină. Tatăl a resuscitat-o, dar adolescenta a pierit câteva minute mai târziu la spital

Dramă fără seamăn a unui pompier, supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești. Bărbatul era de serviciu când a fost solicitat să intervină la un accident de circulație produs pe drumul național 2C, în apropiere de localitatea buzoiană Padina.

Ea e Ștefania, fata pompierului care a murit într-un accident de mașină. Tatăl a resuscitat-o, dar adolescenta a pierit câteva minute mai târziu la spital
de Adrian Bonciu    |    21 Feb 2022   •   16:27

În mașina răsturnată pompierul și-a găsit propria fiică, cu răni foarte grave. Fata de 15 ani a decedat la Spitalul Județean Buzău.

Soarta a fost până la urmă extrem de crudă cu un pompier din Buzău, supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești. Duminică seara, de serviciu fiind în echipajul de descarcerare, Romeo Baciu și-a văzut copilul, victimă a unui accident rutier, aruncat pe câmp. Din păcate, Ștefania a murit la spital. Avea 15 ani și se afla în mașina condusă de un tânăr de 18 ani. Tragedia s-a produs duminică seară, în jurul orei 18.00.

Echipajul de descarcerare al ISU Buzău a pornit repede către locul indicat în apelurile la 112. Printre salvatori era și Romeo Baciu, unul dintre puținii supraviețuitori ai exploziei de la Mihăilești.

Pentru că adolescenta era în stare critică, a fost preluată rapid de echipajul SMURD care a plecat cu ea spre spital, însă în autospecială copila de doar 16 ani a intrat în stop cardio-respirator și s-a început resuscitarea. Tatăl fetei și-a dat colegii la o parte și i-a făcut chiar el manevre de resuscitare.

Și-a resuscitat propria fiică rănită într-un accident auto

Victima a avut semne vitale până la spital, însă, din păcate, medicii au fost nevoiți să constate decesul la scurt timp. Accidentul în care și-a pierdut viața Ștefania s-a petrecut pe DN2C, în Padina.

Ștefania Baciu era elevă la Școala din Padina, iar toți cei care au cunoscut-o o descriu ca fiin un copil educat, responsabil, bine crescut. Acum, în banca în care ea a învățat, colegii au ridicat un altar și au aprins lumînări.

În urma exploziei de la Mihăilești, lui Romeo Baciu ambele timpane i-au fost perforate, însă atunci avea o familie, o soție și fetița care l-au ajutat să depășească momentul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: pompier Buzau
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close