Antena 3 CNN Actualitate Stenturi luate de la morți și montate pacienților români în viață. Detalii din dosarul în care se fac percheziții la spitalele din trei județe

Stenturi luate de la morți și montate pacienților români în viață. Detalii din dosarul în care se fac percheziții la spitalele din trei județe

Anchetatorii investighează mai multe infracțiuni de dare și luare de mită săvârșite de medici dar și de persoane din anturajul acestora.

de Laura Dinu    |    Ovidiu Stan    |    17 Feb 2023   •   11:29

Apar informații incredibile din dosarul în care se fac percheziții în trei județe, la mai multe spitale, firme, o primărie, dar și un ONG.

Potrivit unor surse, medicii vizați de această anchetă ar fi luat de la persoane decedate dispozitive cardiace și le-ar fi montat pacienților în viață.

Este vorba despre o adevărată rețea în care sunt implicate atât cadre medicale dar și apropiați ai acestora. 

Un număr de 24 de percheziții au loc la această oră în țară. 20 dintre acestea sunt efectuate la Iași, 4 la Brașov și o percheziție în județul Neamț. Sunt vizate cinci spitale dar și sedii de firmă.

Citește și: Percheziții de amploare în spitale. Medicii sunt acuzați că luau șpagă | Pacienții, puși în pericol în timpul operațiilor

Este vorba despre acuzații de trafic de influență, dare și luare de mită, de practici ilegale ale medicilor care ar fi pus viața pacienților în pericol.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, aceștia ar fi operat pacienți și le-ar fi pus pacienților stimulatoare cardiace luate de la persoane decedate.

Mai multe persoane urmează să fie conduse la audieri.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close