Antena 3 CNN Actualitate Streinu Cercel, explicaţii în cazul asistentului român suspect de coronavirus: „Maşina care transporta probele a ajuns cu întârziere”

Streinu Cercel, explicaţii în cazul asistentului român suspect de coronavirus: „Maşina care transporta probele a ajuns cu întârziere”

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balş, a explicat, miercuri seară, la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea” de ce nu sunt gata rezultatele analizelor în cazul asistentului suspect de coronavirus de la Timişoara.

Streinu Cercel, explicaţii în cazul asistentului român suspect de coronavirus: „Maşina care transporta probele a ajuns cu întârziere”
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
de S.T.    |    12 Feb 2020   •   21:36

„Maşina care transporta probele a ajuns cu întârziere la Matei Balş. Rezultatele vor fi gata în jurul miezului nopţii.

Maşina a plecat la 11.00 din Timişoara şi a ajuns la 20.00 la Matei Balş”, a spus Streinu-Cercel.

Tânărul suspect de coronavirus se simte bine momentan.

„A fost lăsat să vină în România, să stea în carantină 14 zile. El a venit în România și în loc să stea în carantină s-a dus la schi.

Beneficiază de o locație specială, privată, lucru care face ca o eventuală răspândire a virusului să fie limitată. Am evaluat toate datele, împreună cu colegii de la epidemiologie, ca să stabilim eventualii contacţi.

Sper din toată inima ca acest test să iasă negativ, pentru că nu a prezentat niciun fel de condiţie patologică la momentul părăsirii ariei de lucru, iar colegii din Germania n-aveau date suplimentare cu privire la faptul că ar putea fi infectat”, a mai declarat prof.dr. Adrian Streinu Cercel, miercuri seară, la Antena 3.

Streinu Cercel, explicaţii în cazul asistentului român suspect de coronavirus

Vă amintim că un tânăr de 25 de ani, care lucra ca asistent medical în Germania şi a revenit în România după ce a îngrijit mai mulţi bolnavi de coronavirus, este internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Tânărul asistent s-a întors în ţară în urmă cu şapte zile.

Acesta s-a prezentat marţi seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Reşiţa, cu simptome precum febră, tuse şi răguşeală.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP Caraş-Severin) au informat, miercuri, că o celulă de criză a fost activată la nivelul judeţului Caraş-Severin.

Ministrul Sănătății: „Am avut mai mulţi suspecţi de coronavirus, niciunul nu a fost confirmat”

„Avem un mecanism care funcţionează foarte bine, plus o colaborare între mai multe ministere. La nivel naţional avem o capacitate foarte bună de diagnostic şi nu numai în Bucureşti.

Până la sfârşitul săptămânii vor fi şi alte două sau trei centre care au capacitate de diagnostic”, a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă.

×
Parteneri
Horoscop 26 septembrie 2023. Scorpionii îşi ascultă intuiţia
x close