Antena 3 CNN Actualitate Stresul nu este boală profesională în România. În ultimii ani, epuizarea la serviciu a omorât cinci oameni

Stresul nu este boală profesională în România. În ultimii ani, epuizarea la serviciu a omorât cinci oameni

Stresul nu este boală profesională în România. În ultimii ani, epuizarea la serviciu a omorât cinci oameni
Sursa foto: stres
14 Mar 2010   •   09:59

Cazul Ramonei Cîciu nu este singular. În ultimii cinci ani, numărul celor despre care se presupune că au murit din cauza epuizării la serviciu a crescut alarmant. Cu toate acestea, în România, nu există o legislaţie în domeniu care să cuantifice şi să considere stresul boală profesională. În faţa acestor situaţii reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă rămân, de cele mai multe ori, neputincioşi.

Ultimul caz care seamănă izbitor cu cel al Ramonei Cîciu s-a petrecut în urmă cu 3 ani. Atunci, Raluca Stroescu, de 31 de ani, a murit din cauza epuizării la serviciu. Tânăra a fost găsită moartă în casă, cu dosarele de la serviciu în braţe. Rapoartele anchetei deschise de Inspectoratul Teritorial de Munca arată că femeia nu figura cu ore suplimentare. Cu toate acesta s-a descoperit că firma încălcase legislaţia şi a fost amendată cu 18.000 de lei.

Tot în 2007, un timişorean de 34 de ani a murit din cauza unui infarct! Medicii i-au pus exact acelaşi diagnostic ca în cazul Ralucăi Stroescu. Bărbatul era angajat al unei firme de audit, iar rudele spun că tot timpul şi-i petrecea la serviciu. Compania nu a fost trasă la răspundere.

Acelaşi an, altă victimă. Irina Ticu de 23 de ani a căzut răpusă de oboseală, la serviciu, în faţa colegilor, iar eforturile medicilor de pe ambulanţă au fost în zadar. Era angajată de un an şi obişnuia să stea mult peste program. Compania a negat orice vinovaţie, iar în final nimeni nu a fost sancţionat.

Şi Mădălin Groza, de 32 de ani, director la un magazin din Arad a murit, în urma unui accident cerebral, provocat cel mai probabil tot de stresul de la locul de muncă.

Antena 3




×
Subiecte în articol: stres femeie boala serviciu legislatie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close