Antena 3 CNN Actualitate STS reacționează în cazul Condrea. Ce spune despre dialogul martorului-cheie cu 112

STS reacționează în cazul Condrea. Ce spune despre dialogul martorului-cheie cu 112

STS reacționează în cazul Condrea. Ce spune despre dialogul martorului-cheie cu 112
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Iun 2016   •   16:47

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a trimis un comunicat oficial în anunță că este falsă informația potrivit căreia ar fi furnizat martorului accidentului lui Dan Condrea înregistrarea parțială a discuției cu operatorii numărului de urgență 112.

”Sunt false afirmațiile apărute în spațiul public potrivit cărora STS nu ar fi furnizat apelantei înregistrările complete ale convorbirilor făcute prin 112. Pentru corecta și completa informare a opiniei publice, alături de copia scrisorii oficiale ce a fost trimisă solicitantei, atașăm cele patru fișiere audio. Durata cumulată a celor patru înregistrări este de 10 minute și 58 de secunde. Din cauza suprapunerii în conferință a convorbirii apelantei cu dispecerii, timpul real al întregului dialog este de 4 minute și 31 de secunde. Aceste înregistrări cuprind, în parte, secvenţele de dialog, suprapuse sau distincte, avute de apelantă cu fiecare dintre autorităţile implicate în gestionarea situaţiei”, se arată în comunicatul STS.

"Numai primul operator 112 din convorbire este angajatul STS, ceilalţi dispeceri aparţinând agenţiilor de intervenţie şi nu instituţiei noastre. Modul în care aceştia au condus dialogul şi au gestionat cazul nu intră în responsabilitatea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Menţionăm că operatoarea STS a colectat toate informaţiile referitoare la urgenţă în 50 de secunde, iar cazul a fost transferat celor în drept care au purtat, în continuare, dialogul cu apelanta", se mai arată într-un comunicat de presă al STS.

Apelul la numărul de urgență 112 al Gabrielei Pelin, femeia care a ajuns prima la locul accidentului în care și-a pierdut viața Dan Condrea, a fost difuzat în premieră la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Pe înregistrare se aude cum femeia anunță dispecerii 112 în legătură cu accidentul la care abia ajunsese și le dă primele informații.

”Accident la Corbeanca, spre Buftea. Nu mai mișcă. A intrat într-un copac cu mașina și s-a făcut praf. Nu mai mișcă (...) Nu poți să-l atingi (...) ”, spunea Gabriela Pelin la telefon, în timp ce dispecerii discută dacă locul accidentului ține sau nu de Sectorul 1 al Capitalei.

”Pe mine mă îngrozește ce am auzit”

Invitat în emisiunea de la Antena 3, jurnalistul Adrian Ursu a subliniat maniera defectuoasă în care au acționat dispecerii de la serviciul de urgență, serviciu aflat în subordinea STS, condus de Marcel Opriș.

Gabriela Pelin a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că a primit de la STS doar un fragment din discuția cu 112, din totalul de 11 minute, aceasta fiind informată prin poștă că va primi în viitor și restul înregistrării.

 

×
Subiecte în articol: Dan Condrea accident dan condrea STS
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close