Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: PREMIERĂ - Apelul disperării la 112 în cazul accidentului lui Dan Condrea

Sinteza zilei: PREMIERĂ - Apelul disperării la 112 în cazul accidentului lui Dan Condrea

Sinteza zilei: PREMIERĂ - Apelul disperării la 112 în cazul accidentului lui Dan Condrea
Sursa foto: Foto: Agerpres/Antena 3
27 Iun 2016   •   22:10

Mihai Gâdea a difuzat, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, apelul la numărul de urgență 112 al Gabrielei Pelin, femeia care a ajuns prima la locul accidentului în care și-a pierdut viața Dan Condrea.

Pe înregistrare se aude cum femeia anunță dispecerii 112 în legătură cu accidentul la care abia ajunsese și le dă primele informații.

”Accident la Corbeanca, spre Buftea. Nu mai mișcă. A intrat într-un copac cu mașina și s-a făcut praf. Nu mai mișcă (...) Nu poți să-l atingi (...) ”, spunea Gabriela Pelin la telefon, în timp ce dispecerii discută dacă locul accidentului ține sau nu de Sectorul 1 al Capitalei.

Invitat în emisiune, jurnalistul Adrian Ursu a subliniat maniera defectuoasă în care au acționat dispecerii de la serviciul de urgență, serviciu aflat în subordinea STS, condus de Marcel Opriș.

”Pe mine mă îngrozește ce am auzit. De fiecare dată ne bucurăm că există profesioniști în serviciile de urgență, paramedici care își fac datoria, că există pompieri care nu ezită să-și sacrifice și viața pentru a salva și alte vieți, că există și oameni din poliție care intervin atunci când e nevoie, dar faptul că în dispeceratele coordonate, atenție, de STS, pe mulți foarte mulți bani, există oameni care dau dovadă de atâta stângăcie în a dialoga cu o persoană care evident e sub imperiul unei emoții. Atunci când asiști la un accident, care e urmat de decesul unei persoane, cel de la capătul firului trebuie să fie adevăratul comunicator. El trebuie să manifeste toată înțelegerea față de persoana respectivă”, a subliniat Adrian Ursu, la Sinteza Zilei.

Gabriela Pelin a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că a primit de la STS doar un fragment din discuția cu 112, din totalul de 11 minute, aceasta fiind informată prin poștă că va primi în viitor și restul înregistrării.

Cum a murit Dan Condrea. Ce au descoperit medicii legiști

Medicii legiști din cadrul IML Ilfov care au efectuat necropsia în cazul lui Dan Condrea au constatat că patronul Hexi Pharma a murit în urma impactului extrem de violent. Astfel, medicii elimină ipoteza unui infarct la volan sau a unui accident vascular.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit pe 22 mai, într-un accident rutier în judeţul Ilfov. Condrea se afla într-o maşină ce avea sigla firmei pe care o conducea. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut salva viaţa şoferului. Anchetatorii nu exclud varianta ca patronul Hexi Pharma să se fi sinucis, deoarece la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare.

Citiți și Probe din mașina distrusă a lui Condrea, uitate de anchetatori la locul accidentului. Ce au găsit acolo jurnaliștii Antena 3

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Dan Condrea
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close