Antena 3 CNN Actualitate Studiu îngrijorător despre elevii din România. 85% din ei spun că au consumat deja alcool, iar 27% fumează în fiecare zi

Studiu îngrijorător despre elevii din România. 85% din ei spun că au consumat deja alcool, iar 27% fumează în fiecare zi

Studiu îngrijorător despre elevii din România. 85% din ei spun că au consumat deja alcool, iar 27% fumează în fiecare zi
de O.P.    |    20 Noi 2013   •   06:31

Consumul de alcool a devenit sport de performanţă în liceele din Capitală. Peste 80 la sută dintre elevii cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani au băut alcool cel puţin o dată. Dar adolescenţii nu se rezumă doar la atât. Mai au şi alte vicii. Nu o spunem noi, ci este rezultatul unui studiu al Programului paneuropean "Tineri în Europa".

Decât să citim o carte, mai bine bem ceva tare. Acesta pare să fie sloganul adolescenţilor care au între 14 şi 16 ani şi locuiesc în Bucureşti. Aproape 85 la sută dintre elevii Capitalei au declarat că au consumat alcool, din comerţ sau făcut în casă.

Dacă vi se pare exagerat faptul că la o vărstă atât de fragedă au acces la băuturi spirtoase, atunci vă spun că ei nu se limitează doar la atât. Nici drogurile nu le sunt străine. 8,9 la suta dintre elevi au consumat canabis, 1,8 la suta au luat amfetamine şi  2,8 la suta au inhalat substanţe halucinogene.

Când nu fumează canabis, 27 la sută dintre ei apelează la ţigările clasice şi nu ocazional, ci zilnic.

Autorităţile vor să ia măsuri pentru a opri fenomenul. Primarul Capitalei se gândeşte să verifice şcolile şi să înfiinţeze în fiecare sector câte o sală de sport cu bazin  şi cafenele cu internet pentru a le menţine atenţia ocupată cu alte activităţi.

Poate teoria edilului ar funcţiona, dacă mentalitatea adolescenşilor nu ar merge pe ideea "După o oră de înot sănătoasă, merge o ţigaretă copioasă."

×
Subiecte în articol: elevi minori
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close