Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Directorul general al CNAIR, despre banii ceruți de firma lui Clotilde Armand pentru supervizarea Autostrăzii Transilvania

Subiectiv: Directorul general al CNAIR, despre banii ceruți de firma lui Clotilde Armand pentru supervizarea Autostrăzii Transilvania

Subiectiv: Directorul general al CNAIR, despre banii ceruți de firma lui Clotilde Armand pentru supervizarea Autostrăzii Transilvania
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mar 2017   •   20:24

Directorul general al CNAIR Ștefan Ioniță a confirmat, într-o intervenție telefonică la Subiectiv, de la Antena 3, că a primit factura de prestare de servicii prin care firma controlată de Clotilde Armand cere un milion de euro pentru a supraveghea Autostrada Transilvania, deși contractul a fost reziliat.

Totodată, directorul CNAIR a subliniat că factura fiscală a fost emisă în baza contractului, fiind aferentă unor servicii prestate anterior, respectiv luna februarie.

”Verificăm documentele suport care stau la baza justificării serviciilor prestate de supervizor, iar în măsura în care sunt respectate condițiile de legalitate, această factură va fi plătită”, a spus Ștefan Ioniță, la Antena 3.

Directorul CNAIR a mai spus că firma Egis supervizează 70 de kilometri de autostradă, aflate în diferite faze de execuție.

Consilier juridic al CNAIR: „Prost nu e cine cere, ci cel care dă”

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei scriu că firma Egis a depus încă două facturi în valoare de 4,3 milioane de lei la Compania de Drumuri. Una dintre ele, de 2,2 milioane a fost deja acceptată la plată şi este pentru supervizarea lucrărilor la atuostrada Braşov-Cluj-Borş. Deşi nimeni nu mai lucrează pe acest tronson de drum, la mijlocul anului trecut Ministerul Transporturilor a prelungit contractul cu Egis de supervizare a lucrărilor până în 2020. 

La data de 14 martie 2017, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, la Antena 3, că un contract al firmei lui Clotilde Armand cu statul, prelungit de CNAIR, a fost luat la verificat de corpul de control.

Decizia ministrului vine după ce Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit contractul de consultanță cu Egis Internațional Franța, sucursala București, pentru supervizarea autostrăzii Transilvania. 

Decizia prelungirii contractului a fost luată în 2016, de guvernul Cioloș, în condițiile în care de aproximativ șapte ani nu se mai lucrează la proiect.

 

×
Parteneri
Taxele și majorările care intră în vigoare la 1 octombrie 2023
x close