Antena 3 CNN Actualitate Suceava. Seceta a afectat grav peste 50% din producţia agricolă

Suceava. Seceta a afectat grav peste 50% din producţia agricolă

Suceava. Seceta a afectat grav peste 50% din producţia agricolă
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Aug 2012   •   11:15

Temperaturile ridicate şi lipsa precipitaţiilor a afectat grav producţia agricolă a judeţului, majoritatea culturilor având de suferit, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.
   
Potrivit prefectului de Suceava, în judeţul au fost afectate de secetă 14 tipuri de culturi agricole şi furajere printre care porumb, cartof, soia, floarea soarelui, fasole, legume, sfeclă de zahăr, lucernă, trifoi de pe 300.990 de hectare, dar şi livezile pe rod de pe 2.732 hectare.
   
Sinescu a precizat că, dintr-o producţie planificată de 4.454.573 tone de pe suprafeţele cu culturi agricole şi furajere, se estimează obţinerea  unei producţii de 2.049.103 tone, reprezentând aproximativ 46% din cea planificată. În ceea ce priveşte livezile pe rod, dintr-o producţie planificată de 35.210 tone de fructe, producţia estimată se ridică la 21.126 tone de fructe, însemnând 60%. Dintre culturile de bază, cel mai afectate de secetă au fost culturile de cartof, afectate în proporţie de circa 60%, soia, floarea soarelui şi sfeclă de zahăr afectate în proporţie de 55%, iar dintre culturile furajere cele mai afectate sunt cele de porumb siloz şi sfeclă furajeră afectate în proporţie de 65%.
   
Totodată, păşunile au fost cel mai sever afectate de perioada cu seceta prelungită, respectiv 70%. Sinescu a subliniat că efectele secetei se suprapun peste efectele grindinei, ce a condus la diminuarea semnificativă a producţiei culturilor de plante cultivate şi livezilor.
   
'Daunele aduse culturilor agricole şi furajere au afectat numeroşi cultivatori din judeţ, ducând la compromiterea în cvasitotalitate a producţiei anuale', a spus prefectul, subliniind că a făcut demersuri pentru acordarea unui sprijin cultivatorilor din judeţ în vederea înfiinţării unor culturi pentru perioada de vară-toamnă a anului 2012.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close