Antena 3 CNN Actualitate Surse: Băiatul lui Liviu Dragnea va ajunge în fața procurorilor

Surse: Băiatul lui Liviu Dragnea va ajunge în fața procurorilor

Surse: Băiatul lui Liviu Dragnea va ajunge în fața procurorilor
Sursa foto: Foto: Liviu Dragnea/Facebook
10 Aug 2017   •   19:33

Administratorul fermei Salcia din judeţul Teleorman, Ilie Dragne, a fost reținut de procurori, în urma perchezițiilor care au avut loc joi dimineaţa, la ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman deţinută de Valentin Ştefan Dragnea.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, și fiul președintelui PSD va fi chemat în perioada următoare la audieri, în fața procurorilor, în acest dosar.

Audierea acestuia va avea loc în ciuda faptului că, potrivit avocatei Maria Vasii, băiatul lui Dragnea și-a vândut acțiunile la firmă în luna ianuarie a acestui an.

Faptele vizate în ancheta procurorilor ar viza perioada 2010-2016, motiv pentru care băiatul lui Liviu Dragnea va fi chemat să dea explicații la Parchetul General.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, joi dimineaţa, că poliţiştii din Capitală şi din opt judeţe fac percheziţii la 80 de adrese - locuinţe şi sedii ale unor societăţi din domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor - într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro. 

Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menţionate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal. 

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra unor bunuri şi conturilor bancare ale persoanelor suspectate în acest dosar, mai preciza Parchetul. 

 

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Teleorman Liviu Dragnea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close