Antena 3 CNN Actualitate Surse: Fisuri găsite în conducta de gaze explodată care ar fi produs tragedia de la Călimăneşti. Zona era delimitată

Surse: Fisuri găsite în conducta de gaze explodată care ar fi produs tragedia de la Călimăneşti. Zona era delimitată

Cauza care ar fi dus la explozia de la Călimăneşti ar fi nişte fisuri găsite în ţeava de gaze, potrivit unor surse din anchetă.

de Georgiana Adam    |    22 Sep 2023   •   10:34

Anchetatorii au găsit mai multe fisuri găsite în conducta care a explodat, arată sursele Antena 3 CNN.

De asemenea, potrivit aceloraşi surse, zona era delimitată, erau ţăruşi acolo care se văd în groapă şi care ar fi trebuit să nu permită accesul în zona respectivă.

Se merge pe această ipoteză în continuare, însă este important să se verifice dacă această fisură a apărut în urma lucrărilor, după ce unul dintre utilaje ar fi intrat acolo şi ar fi lovit ţeava.

O altă ipoteză este ca aceasta fisură să fi fost dinainte, pentru că vorbim de o magistrală destul de veche.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citeşte şiEl este Marius, unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti. Avea 29 de ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil

În urma exploziei de la Călimăneşti, patru persoane și-au pierdut viața, iar alte cinci au fost grav rănite. Explozia urmată de incendiu din a fost anunțată joi dimineaţă la ora 01:12, în dispeceratul IPJ Vrancea, prin apel la 112.

Momentul exploziei de la Călimăneşti și clipele de după deflagrație au fost surprinse pe mai multe pe camere de supraveghere instalate în zonă, dar și de martori.

Autorităţile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere și neluarea măsurilor de securitate în muncă.

Potrivit surselor din anchetă, conducta de gaz se afla la o adâncime de aproximativ 70 de cm şi amplasată  paralel cu traseul viitoarei autostrăzi a Moldovei. 

Vezi şiUltimul mesaj pe care Marius, tânărul mort în explozia de la Călimăneşti, i l-a trimis soţiei sale chiar înainte de tragedie

Mai mult, potrivit celor de Transgaz conducta trebuia să fie relocată tocmai pentru a nu se ajunge la o tragedie.

Însă constructorul ar fi ignorat acest lucru, iar muncitorii au lucrat în condiţii de risc. Aceleași surse din anchetă spun că muncitorii nu ar fi trebuit să folosească niciun utilaj în acea zonă, extrem de periculoasă. 

De aceea, una din ipotezele pe care merge ancheta este aceea că cel mai probabil acel utilaj a atins conducta. Utilajul este foarte greu, presiunea în conductă foarte, foarte mare și că o astfel de atingere ar fi putut să spargă conducta.

Între timp, trei muncitori care au fost mai ușor răniți în urma exploziei au fost externați şi audiați astăzi.

×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close