Antena 3 CNN Actualitate Surse: Guvernul a decis! Bisericile își reiau activitățile

Surse: Guvernul a decis! Bisericile își reiau activitățile

Potrivit surselor, în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență s-ar fi decis ca slujbele să fie reluate în lăcașurile de cult.

Surse: Guvernul a decis! Bisericile își reiau activitățile
Sursa foto: hepta
de L.D.    |    16 Iun 2020   •   14:44

Urmează să fie dat un ordin comun al ministrului de Interne, ministrului Sănătății dar și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, astfel încât să fie comunicate toate aspectele de natură procedurală.

Potrivit surselor, slujbele se vor oficia cu respectarea tuturor măsurilor de igienă și distanțare socială. 

Duminică, premierul Ludovic Orban declara că redeschiderea bisericilor trebuie să mai aștepte, pentru că slujbele în interiorul lăcaşurilor de cult sunt periculoase.

„Am discutat în zona religioasă cu Preafericitul Pariarh și alți lideri religioși. Le-am spus că vom deschide la un moment dat bisericile, dar această decizie trebuie luată cu precauții maxime și într-o perioada în care nivelul de răspândire a virusului este foarte scăzut. La biserica este un spațiu închis, unde oamenii stau înghesuiți. Să fim serioși, nu poți să te duci cu jandarmii să verifici măsurile de distanțare. Este o chestiune și de autoreglementare din partea bisericii.

Preoții nu pot să țină slujbele cu masca pe figura. Cei care cânta în cor nu pot să cânte cu masca pe față. Dacă unul e bolnav, îi îmbolnăvește pe toți. Eu am încredere în biserici că au puterea de organizare. Pe de altă parte, este încă acest virus".

×
Subiecte în articol: slujba biserica

Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022

Cât o să ne coste încălzirea pentru un apartament cu două camere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close