Antena 3 Politică Ludovic Orban, despre redeschiderea bisericilor: „E o decizie care trebuie luată cu precauție”

Ludovic Orban, despre redeschiderea bisericilor: „E o decizie care trebuie luată cu precauție”

14 Iun 2020   •   21:58
Ludovic Orban, despre redeschiderea bisericilor: „E o decizie care trebuie luată cu precauție”
Sursa foto: hepta

Ludovic Orban a declarat că redeschiderea bisericilor trebuie să mai aștepte, pentru că slujbele în interiorul lăcaşurilor de cult sunt periculoase.

„Am discutat în zona religioasă cu Preafericitul Pariarh și alți lideri religioși. Le-am spus că vom deschide la un moment dat bisericile, dar această decizie trebuie luată cu precauții maxime și într-o perioada în care nivelul de răspândire a virusului este foarte scăzut. La biserica este un spațiu închis, unde oamenii stau înghesuiți. Să fim serioși, nu poți să te duci cu jandarmii să verifici măsurile de distanțare. Este o chestiune și de autoreglementare din partea bisericii.

Preoții nu pot să țină slujbele cu masca pe figura. Cei care cânta în cor nu pot să cânte cu masca pe față. Dacă unul e bolnav, îi îmbolnăvește pe toți. Eu am încredere în biserici că au puterea de organizare. Pe de altă parte, este încă acest virus", a declarat Ludovic Orban la B1 TV.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close