Antena 3 CNN Actualitate Sute de oameni la înmormântarea preotului Gheorghe Colţea. "Păstorul de suflete" s-a stins din viaţă la 59 de ani

Sute de oameni la înmormântarea preotului Gheorghe Colţea. "Păstorul de suflete" s-a stins din viaţă la 59 de ani

Sute de credincioși au venit la Biserica Sfântul Nicolae din Moieciu de Jos pentru a-și lua rămas bun de la preotul protopop Gheorghe Colțea, unul dintre cei mai iubiți slujitori ai bisericii, prețuit de enoriași pentru învățăturile sale, dar și pentru viața plină de smerenie pe care a dus-o. Un om simplu, de o rară modestie.

Sute de oameni la înmormântarea preotului Gheorghe Colţea. "Păstorul de suflete" s-a stins din viaţă la 59 de ani
Sursa foto: Antena 3
de Ovidiu Stan    |    20 Sep 2022   •   14:53

La biserica unde părintele a slujit 33 de ani, înalți prelați ai Bisericii Române împreună cu Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, au venit pentru a săvârși slujba înmormântării.

Au venit colegi și prieteni slujitori ai bisericii din toate colțurile țării. Cu ochii în lacrimi, părintele Cîmpeanu a declarat că a fost coleg cu acesta la seminar și prieten.

Preotul Gheorghe Colțea rămâne în inimile tuturor celor care l-au cunoscut, dar mai ales în rândul tinerilor, cărora le-a insuflat adevărate valori.

Primarii din localitățile învecinate au venit purtând tricolorul, pentru că părintele Gheorghe Colțea era un mare patriot.

Pentru toată activitatea în slujba bisericii preotul Gheorghe Colțea a primit post-mortem "Crucea Patriarhală", cea mai înaltă distincție oferită de Biserica Ortodoxă Română.

Preotul Gheorghe Colţea, "Păstorul de suflete" aşa cum era cunoscut, s-a stins din viață la vârsta de 59 de ani.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close