Antena 3 CNN Actualitate A murit părintele Gheorghe Colţea. S-a prăbuşit din picioare, în drum spre Mitropolie

A murit părintele Gheorghe Colţea. S-a prăbuşit din picioare, în drum spre Mitropolie

A murit îndrăgitul preot Gheorghe Colţea, protopop de Bran-Zărnești. "Păstorul de suflete" s-a prăbuşit din picioare, în drum spre Mitropolie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Sep 2022   •   16:01

Colega noastră Mirela Voicu este care i-a luat ultimul interviu părintelui.

Întrebat care ar fi locul unde ar alege să moară şi mai ales cum, Gheorghe Colţea a dat un răspuns tulburător. 

"Dacă aş putea să aleg, ar fi într-un spaţiu mai larg, în patria me, mai restrâns puţin, în curbura Carpaţilor. Este un spaţiu foarte interesant pentru mine, este chiar centrul pământului făgăduinţei şi îl socotesc eu, că este chiar Raiul promordial. Şi pentru mine că m-am născut în curbura Carpaţilor şi am propovăduit şi am trăit aici, e tare ca să zic, m-am născut în Rai, am trăit în Rai şi vreau să mor în Rai. Aici este, în curbura Carpaţilor. În satul meu natal, în judeţul Covasna, unde m-am născut, există un loc - îi zice Pajiştea Lungă. Este o pajişte întinsă, frumoasă, cu o deschidere foarte largă şi care se mărgineşte de o lizieră de pădure de fag. Mi-a plăcut întotdeauna locul acela",  a spus părintele Gheorghe Colțea.

Întregul interviu cu părintele Gheorghe Colțea, protopop de Bran-Zărnești, va fi difuzat în această seară, în emisiunea Voi cu Voicu, de la ora 21:00.

 

×
Subiecte în articol: preot Gheorghe Colţea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close