Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Voi cu Voicu Minunile din viața părintelui Colțea, păstorul de suflete: ”Legătura cu divinitatea vine din lucrurile simple”

Minunile din viața părintelui Colțea, păstorul de suflete: ”Legătura cu divinitatea vine din lucrurile simple”

Părintele Gheorghe Colțea, protopop de Bran-Zărnești, invitat în emisiunea Voi cu Voicu de la Antena 3, a vorbit despre minunile din viața sa, despre viața de păstor și de preot, despre credință, dar și despre problemele actuale.

Minunile din viața părintelui Colțea, păstorul de suflete: ”Legătura cu divinitatea vine din lucrurile simple”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    10 Sep 2022   •   23:32

”Sunt păstor-preot. O ciudată combinație, dar nu este ciudată, pentru că, în adânc de istorie, așa cum am învățat noi la teologie, preoția sau dregătoria de preot o făceau păstorii și, în general, legătura cu divinitatea o țineau oamenii în simplitatea lor. 

(...) Când ți-e drag de ce faci, nu e greu deloc. Este foarte frumos și eu mă întorc foarte des în ambientul pastoral. (...) Mi-e dor de starea ancestrala. Chiar mi-e dor de ciobanii pe care eu i-am cunoscut odinioară. 

Totuși, eu având vârsta de 59 de ani, au trecut foarte repede anii, am o pastorație de oameni sau cu oameni deja de 32 de ani. Mi-a fost enorm de drag să păstoresc oameni. Prima parte a vieții, consumând-o în sălbăticie, în păduri, în anturajul puținor oameni, mi-a fost dor întotdeauna de oameni.

Mi-aduc aminte cu cât drag plecam din vacanțele de vară în orașe ca să studiez, pentru că întâlneam oameni. Erau fascinanți. Fiecare om era foarte important pentru mine. 

Nu mi-e rușine în fața lui Dumnezeu, în fața oamenilor, și mai ales în fața propriei conștiințe ca să-mi aduc aminte de perioada în care păstoream oi și de perioada în care mi-a dat Dumnezeu să păstoresc oameni”, a spus părintele Gheorghe Colțea.

Întregul interviu cu părintele Gheorghe Colțea, protopop de Bran-Zărnești, poate fi vizionat în videoclipul de mai jos:

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu părintele Colțea
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close