Antena 3 CNN Actualitate Tabăra de vară de la Capidava, locul unde participanţii au interacţionat cu astronauţi NASA

Tabăra de vară de la Capidava, locul unde participanţii au interacţionat cu astronauţi NASA

Una dintre cele mai complexe şi interesante tabere educţionale din ţara noastră a avut loc în această perioadă la Capidava. Sute de tineri s-au putut bucura de cursuri inedite, ţinute în natură, de către specialişti atât din ţara noastră cât şi din străinătate. Cea de-a 34-a ediţie a strâns laolaltă 400 de participanţi.

de Georgiana Adam    |    01 Sep 2023   •   09:16

Tabăra de vară "Academia Atlantykron" a devenit o tradiţie pentru comunitatea de educaţie şi cercetare. Organizată pe insula sălbatică a Dunării, la Capidava, ediţia din acest an le-a oferit participanţilor posibilitatea să participe la ateliere, cursuri, dezbateri şi proiecte, din domenii precum știință și tehnologie până la arte și filozofie.

Un moment memorabil al taberei a fost videoconferința desfășurată în direct cu astronauți și specialiști ai NASA.

Prima interacţiune a participanţilor taberei cu NASA a fost organizată în 2012, imediat după amartizarea rover-ului Curiosity și s-a discutat despre misiunile Curiosity și Perseverance de pe Marte.

Partenerul celei mai complexe și interesante tabere educaționale anuale din România a fost Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. La cea de-a 34-a ediţie s-au strans 400 de participanţi.

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close