Antena 3 CNN Actualitate Tânăr din Iaşi, acuzat că folosea minori pentru a da spargeri în locuinţe (VIDEO)

Tânăr din Iaşi, acuzat că folosea minori pentru a da spargeri în locuinţe (VIDEO)

Tânăr din Iaşi, acuzat că folosea minori pentru a da spargeri în locuinţe (VIDEO)
Sursa foto: Infractor
16 Ian 2010   •   18:00

Un tânăr de 21 de ani din Iaşi a fost arestat după ce a fost prins că trimitea doi minori la furat. Copiii acţionau în zona vilelor din localitatea Miroslava. De aici au dispărut bijuterii şi electrocasnice. Ionuţ Ghinga are 21 de ani şi nu are niciun loc de muncă. De aceea, în decembrie 2009 a pus la cale un plan. A căutat doi minori pe care i-a folosit la spargerile unor vile din comuna Miroslava.

Copiii, în vârstă de 10 şi respectiv 13 ani, proveneau dintr-o familie destrămată şi puteau fi folosiţi de Ghinga pentru că aceştia nu ar fi răspuns penal. Tatăl minorilor nu a ştiut nicio clipă ce făceau băieţii săi. Localnicii din sat au aflat abia în urmă cu două zile ce preocupare aveau minorii.

Modul de acţiune le-a dat poliţiştilor de gândit. Copiii erau luaţi în braţe şi trecuţi peste porţile vilelor, acolo spărgeau geamul, iar odată intraţi în vilă copiii luau ce puteau. Oamenii legii afirmă că au reuşit pentru prima dată să reţină o persoană adultă care se foloseşte de minori în săvârşirea de infracţiuni.

Ionuţ Ghinga a fost arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de furt calificat şi distrugere. Minorii au fost scoşi de sub urmărire, deoarece nu răspund penal.



Antena 3

×
Subiecte în articol: minori
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close