Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr din Prahova, prins cu o alcoolemie de 1,78 la mie, deşi nu băuse alcool, a învins Poliţia şi şi-a recuperat permisul

Un tânăr din Prahova, prins cu o alcoolemie de 1,78 la mie, deşi nu băuse alcool, a învins Poliţia şi şi-a recuperat permisul

Un tânăr din Prahova, lăsat fără permis şi cercetat penal, după ce a fost prins în trafic cu o alcoolemie de 1,78 la mie, deşi nu băuse, a învins Poliţia şi şi-a recuperat permisul de conducere.

Un tânăr din Prahova, prins cu o alcoolemie de 1,78 la mie, deşi nu băuse alcool, a învins Poliţia şi şi-a recuperat permisul
Sursa foto: Poliţia Română
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2022   •   12:25

Tânărul în vârstă de 36 de ani a fost tras pe dreapta, pe DN 1, în Sinaia, pe 15 noiembrie, după ce a plecat de la locul de muncă. Poliţiştii au decis să îl testeze cu aparatul etilotest, iar valoarea indicată de aparat a fost de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Întrucât la solicitarea documentelor personale și ale autoturismului bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge”, a transmis IPJ Prahova la momentul respectiv, potrivit observatorulph.ro.

Drept urmare, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi i-au eliberat o dovadă fără drept de circulaţie. Mai mult, pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

În aceeaşi seară, el a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru că ştia că nu a băut alcool înainte de a se urca la volan, tânărul a fost de acord cu recoltarea.

Surpriza pentru poliţişti a venit atunci când analiza toxicologică a arătat că şoferul avea o concentraţie de 0,00 g/l alcool pur în sânge.

Drept urmare, procurorul a înaintat către instanţa de judecată, respectiv Judecătoria Sinaia, o propunere de clasare a dosarului penal, iar şoferul şi-a recăpătat permisul de conducere după două săptămâni.

El a explicat anchetatorilor că înainte cu câteva ore să fie oprit în trafic de poliţişti a folosit un spray bucal marca "Cleaner", însă care nu era pe bază de alcool.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close