Antena 3 CNN Actualitate Tânăr urmărit internaţional pentru atacuri cu bombă, prins de trupele speciale lângă Bucureşti

Tânăr urmărit internaţional pentru atacuri cu bombă, prins de trupele speciale lângă Bucureşti

Un tânăr de 16 ani din Suedia, urmărit internațional pentru omor și implicat în atacuri cu bombă, a fost prins în apropiere de Bucureşti.

de Georgiana Murgilă    |    08 Feb 2024   •   11:18

"La data de 7 februarie 2024, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri, în urma unei operațiuni ENFAST declanșată la solicitarea autorităților judiciare din Suedia, au depistat un tânăr, de 16 ani, cetățean suedez, urmărit internațional pentru omor și vătămare corporală gravă.

Pe numele acestuia, la data de 6 februarie 2024, autoritățile judiciare din Suedia au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunilor de omor şi vătămare corporală gravă.

Din cercetări a reieșit că tânărul ar fi parte a unui grup infracțional suedez, care ar avea preocupări în comiterea de omoruri și atacuri cu bomba. Acestea ar avea legătură cu traficul de droguri în regiunea de Nord a Europei, precum și în spațiul internațional.

Totodată, tânărul de 16 ani este cercetat pentru implicarea în angajarea unor criminali care ar lucra pentru una dintre grupările vinovate de comiterea a diferite omoruri la comandă.

Persoana în cauză a fost prezentată unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus măsura preventivă a reținerii, ulterior, aceasta fiind prezentată instanței, care a luat măsura arestării preventive, pentru 15 zile.

Cooperarea internațională se realizează prin Biroul Sirene România, procedura de executare a mandatului european de arestare fiind în curs de desfășurare", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close