Antena 3 CNN Actualitate Compania TAROM, pusă pe butuci de pandemia COVID-19

Compania TAROM, pusă pe butuci de pandemia COVID-19

Situaţie dezastruoasă la TAROM. Compania de stat a fost lovită în plin de criza provocată de pandemie, iar acum operează la 20% din capacitate. Avioanele sunt ţinute la sol, iar compania înregistrează al 13-lea an de pierderi. Veştile nu sunt deloc bune nici pentru angajaţii TAROM.

Compania TAROM, pusă pe butuci de pandemia COVID-19
Sursa foto: Facebook Tarom
de Mia Lungu    |    11 Noi 2020   •   19:06

Dintre cei 1800 de angajați ai companiei TAROM, 162 au depus până acum cerere să plece voluntar. Alte 600 de persoane ar urma să fie concediate până la finalul lunii Ianuarie 2021, conform planului de restructurare pregătit de TAROM, care așteaptă să fie aprobat de Ministerul Transporturilor.

Totodată, peste 1000 de angajați au intrat deja în șomaj tehnic. Iar ceilalți, în special angajații aflați în poziții de management, aproximativ 192, lucrează în continuare, căutând de urgență soluții pentru gestionarea crizei provocate de pandemia COVID-19 și blocarea avioanelor la sol.

Pierderile TAROM estimate pentru 2020 sunt de peste 300 de milioane de lei. Acestea s-ar putea adânci și mai tare, în funcție de evoluția crizei sanitare și interdicțiile care vor mai fi anunțate de către autorități în următoarele luni.

Șanse de revenire pentru TAROM, spun reprezentanții companiei, ar fi abia în anul 2024.

TAROM a anunțat încă din luna august restrcturări. Deciziile drastice au fost luate după ce compania nu a avut încasările la care se aştepta în această perioadă din cauza restricţiilor impuse de autorităţi pe fondul crizei de coronavirus.

TAROM a anunțat atunci că le dă angajaților posibilitatea de a părăsi voluntar compania, în schimbul acordării de salarii compensatorii. Oferta a expirat însă la finalul lunii septembrie iar cei care nu au optat pentru ea vor avea acum contractele suspendate până la 31 decembrie 2020.

×
Subiecte în articol: Tarom criza COVID-19
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close