Antena 3 CNN Actualitate Tarom reduce cursele spre Atena, Roma, sau Madrid. Zboruri mai multe în Egipt

Tarom reduce cursele spre Atena, Roma, sau Madrid. Zboruri mai multe în Egipt

În plin sezon turistic, TAROM reduce numărul de zboruri spre Madrid, Roma sau Atena, ca urmare a cererii scăzute, dar creşte numărul de curse charter spre destinaţii exotice, precum Egipt sau Madeira. Cel puţin şapte asemenea curse vor fi organizate zilnic, dă asigurări noul şef al companiei aviatice de stat, Cătălin Punariu, într-un interviu acordat în exclusivitate Antena 3. În plus, noul manager a cerut ca, de luni, la bordul aeronavelor să fie reluat serviciul de catering.

Tarom reduce cursele spre Atena, Roma, sau Madrid. Zboruri mai multe în Egipt
de Georgiana Adam    |    17 Iun 2021   •   17:33

Antalya, Hurghada, Rhodos, Mombasa, Skiathos şi Zakynthos. Sunt doar câteva dintre destinaţiile exotice în care avioanele TAROM au început să aterizeze zilnic, cu ajutorul zborurilor charter.

Şapte astfel de zboruri pe zi deservesc aeronavele companiei, care ar trebui să aducă în conturile acesteia peste 50 de milioane de dolari până la final de an.

Prin comparaţie, în 2019, TAROM a încasat din acelaşi tip de zboruri doar 15 milioane de dolari. La popul opus, compania de stat are tot mai puţine curse aeriene spre destinaţii ca Roma, Madrid sau Atena, pentru că cerere este scăzută.

"Din păcate, toate restricţiile pe care ni le-a impus această situaţie cu pandemia, au fost dezastruoase pentru unele destinaţii. Vă dau un exemplu, Londra a fost în lockdown foarte mult timp şi din păcate, acest lucru ne-a afectat şi pe noi, pentru că oamenii nu au fost dispuşi să călătorească, în condiţiile în care ar fi fost băgaţi în carantină. Grecia e acoperită acum prin curse charter. Surprinzător, destinaţia Atena nu este atât de mult cerută".

Pilot la bază, noul manager al TAROM, Cătălin Prunariu are planuri mari

A dispus ca serviciul de servire a mesei la bord să fie reluat de luni.

"Avem aviz de la Ministerul Sănătăţii că putem reîncepe acest serviciu cu respectarea normelor DSP. Mie mi se pare aberant să zbori la business şi să primeşti doar o apă plată. Aşa a fost pe perioada pandemiei", a spus Cătălin Prunariu, director general al TAROM.

Ca să reducă pierderile, TAROM a închis toate agenţiile externe, în afară de cele din Republica Moldova şi Bruxelles. Iar în 2021 peste 400 de angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic, astfel încât fondul de salarii s-a redus cu 850 de mii de lei.

Ultimul an cu profit pentru TAROM a fost 2007

 Doar în prima jumătate a acestui an, compania a acumulat pierderi estimate la 100 de milioane de lei.

 Până la final de an, TAROM speră să transporte în avioanele sale aproximativ 1,5 milioane de pasageri, dublu faţă de anul trecut, dar la jumătate față de 2019.

×
Subiecte în articol: Tarom atena roma Madrid Egipt
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close