Antena 3 Actualitate Ministrul Sănătăţii, anunț de ultimă oră: Starea de alertă, prelungită încă o lună

Ministrul Sănătăţii, anunț de ultimă oră: Starea de alertă, prelungită încă o lună

de Milena Niță    |    10 Sep 2020   •   11:27
Ministrul Sănătăţii, anunț de ultimă oră: Starea de alertă, prelungită încă o lună
Sursa foto: Hepta

Starea de alertă impusă de epidemia de coronavirus s-ar putea prelungi cu încă o lună la noi în ţară, după ce ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat joi, că va face această propunere.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi dimineaţă, că va cere prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, în contextul în care la noi apar zilnic tot mai multe cazuri noi de COVID-19, media depăşind mia de cazuri.

Pe 14 august, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României, începând din data de 16 august. Astfel, pe zilele viitoare, am ieşi din starea de alertă.

Vaccinarea anti-COVID, din ianuarie

În urmă cu o zi, şeful de la Sănătate spunea că prima tranşă de vaccinuri anticoronavirus ar putea ajunge la noi în ţară la sfârşitul acestui an, mai exact în luna decembrie.

Oficialul a precizat că procesul de producere a vaccinului nu se va opri, iar atunci când vor primele doze în România, prioritate vor avea persoanele cu vârstă înaintată, cu comorbidități, dar și personalul din sectorul sanitar și din învățământ.

România, în pandemie

Pe 16 martie, România intra pentru prima dată în stare de urgenţă, care a fost prelungită o singură dată, până la 14 mai. 

Din 15 mai, au avut loc primele relaxări ale condiţiilor de deplasare, apoi s-au redeschis treptat malluri şi terase.

Tot din 15 mai, România se află în stare de alertă şi aceasta a fost prelungită lună de lună. Între timp, s-au deschis restaurantele, terasele, românii au fost în concediu. 

Masca este obligatorie în spaţiile închise şi anumite spaţii deschise, în unele localităţi, iar întrunirile sunt limitate la 50 de persoane în aer liber şi 20 la interior.

În timpul stării de alertă se pot restrânge unele activităţi sociale, iar populaţiei i se pot impune reguli obligatorii de respectat.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru stare alerta

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close