Antena 3 CNN Actualitate Șoferii din București vor plăti mai mult pe un loc de parcare în 2024. Suma pe care trebuie să o scoată din buzunar

Șoferii din București vor plăti mai mult pe un loc de parcare în 2024. Suma pe care trebuie să o scoată din buzunar

Noul an vine cu prețuri mai mari pentru parcările de reședință din Bucureşti. În funcție de zonă, şoferii pot plăti chiar și cu 80 de lei mai mult.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Ian 2024   •   17:40

Viața șoferilor din București este deja mai scumpă. De la 1 ianuarie, taxele pentru închirierea locurilor de parcare de reședință a crescut substanțial în funcție de fiecare zonă. 

Cei mai mult plătesc cei care locuiesc în centru Capitalei. De exemplu, șoferii care stau în zonele Piața CA Rosetti, Bulevardul Nicolae Bălcescu sau Calea Victoriei vor plăti în plus 83 de lei față de anul trecut. De la 600 de lei, tariful a crescut la 683 de lei. 

Tarifele cresc și pentru cei care stau în zonele Calea 13 Septembrie - Șoseaua Panduri, Bulevardul Expoziției sau Calea Floreasca. În aceste zone, parcarea de reședință costă acum 569 de lei față de 500 de lei, în 2023. 

Bani mai mulți vor scoate și cei care locuiesc în Cartierul Roșu sau Zona Industriilor. În aceste zone, tarifele pentru parcările de reședință cresc de la 400 de lei la 455 de lei. 

Citește și: Preparate delicioase pe care le poți obține din mâncarea rămasă după mesele de sărbători

Mai scumpe sunt și parcările din cartierul Pădurea Floreasca sau Giulești Sârbi. Cei care vor un loc de parcarea vor plăti anul aceste 341 de lei față de 300 cât costa anul trecut. 

Taxa anuală pentru parcările de reședință din București este stabilită de primăria Capitalei. Reînnoirea contractului de închiriere a unui loc de parcare de reședință se face în perioada 15 ianuarie - 31 martie 2024. 

×
Subiecte în articol: loc de parcare taxă parcare
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close