Antena 3 CNN Actualitate Teatrul românesc, în doliu. Numeroase personalităţi îi aduc un ultim omagiu actorului Emil Hossu

Teatrul românesc, în doliu. Numeroase personalităţi îi aduc un ultim omagiu actorului Emil Hossu

Teatrul românesc, în doliu. Numeroase personalităţi îi aduc un ultim omagiu actorului Emil Hossu
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Ian 2012   •   13:46

Nume mari ale scenei româneşti au venit să-i aducă un ultim omagiu actorului Emil Hossu, care a fost depus la Teatrul Nottara, informează Agerpres.
   
Printre actorii care au şi-au luat rămas bun se numără Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Virgil Ogăşanu, Luminiţa Gheorghiu, Mircea Diaconu dar şi coregraful Cornel Patrichi sau politicianul Marius Marinescu.
   
Actorul Ion Haiduc a evocat personalitatea celui dispărut, caracterizându-l drept 'un agitat, un activ, un neastâmpărat, un mare actor'. El a vorbit şi despre modul în care Emil Hossu a murit - pe scenă.
   
'Toată lumea spune că asta că îşi doreşte un actor. E un pic de adevăr de la Moliere, care ne-a dat primul exemplu. Probabil că pentru un actor este un maximum de lucru pe care şi-l poate dori, dacă moartea e de dorit', a mai spus Haiduc.
   
Actorul Emil Hossu va fi înmormântat sâmbătă, la Cimitirul Bellu.
   
'Milu al nostru iubea viaţa, scena, pe Catrinel şi pe colegii săi. Poate nu tocmai în această ordine. Dar pentru că iubea, cu adevărat, pe (aproape) toată lumea, era, la rându-i, foarte iubit. De oameni şi de Dumnezeu. Teatrul pe care l-a iubit necondiţionat a rămas 'Nottara'. Şi, poate tocmai de aceea, Dumnezeu i-a îngăduit să iasă din scena vieţii înconjurat de mai toţi colegii, chiar în foaierul Sălii 'George Constantin', în vreme ce, în foaierul de sus, publicul aştepta să intre la spectacol. (...) Dumnezeu să-l odihnească pe dragul de Milu, de-a pururi tânăr şi ferice!', se arată într-un comunicat al Teatrului Nottara.
   
Citeşte şi:

INML: Actorul Emil Hossu a făcut infarct. Era cardiac cronic

A murit pe scenă! Emil Hossu, actorul care şi-a dedicat viaţa filmului şi teatrului românesc

Emoţionant! Vezi care au fost ultimele cuvinte ale lui Emil Hossu înainte de a închide ochii

×
Subiecte în articol: emil hossu Teatrul Nottara
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close