Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie, despre fructele de mare: "Sunt gângănii, animale. Cum să fie fructe, dacă mișcă?"

ÎPS Teodosie, despre fructele de mare: "Sunt gângănii, animale. Cum să fie fructe, dacă mișcă?"

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a criticat consumul de fructe de mare în post, deoarece acestea sunt "gângănii". 

ÎPS Teodosie, despre fructele de mare: "Sunt gângănii, animale. Cum să fie fructe, dacă mișcă?"
Sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului/ pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2023   •   21:45

Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a dat sfaturi pentru credincioși în pragul Postului Mare al Paștilor, care începe luni, 27 februarie 2023. 

"De câte ori este dezlegare în Postul Mare la brânză și la ouă? Niciodată! Dar la pește este, la Buna Vestire și la Intrarea în Ierusalim. În Postul Crăciunului, de atâtea ori este dezlegare la pește, după intrarea în biserică este dezlegare la pește sâmbăta și duminica și la sărbătorile mari, până la 20 decembrie, de Sfântul Ignatie.

Deci dezlegare la brânză și la ouă include în mod logic dezlegarea la pește. Peștele este mai de post decât brânza, laptele și ouă", a spus ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului. 

Citiţi şi: ÎPS Teodosie, gest emoţionant pentru bebelușul femeii care a murit după ce a născut singură, într-un sat izolat din Alba

Acesta a vrut să își exprime și opinia privind fructele de mare.

"Nu prea-s de acord cu gângăniile, așa-numitele fructe de mare. Care sunt animale, nu sunt fructe. Adună toxine... Este o șmecherie pe care o folosesc mulți. Cum să fie fructe dacă se mişcă?

Unii le mănâncă de mare plăcere, eu nu pot de jenă, nici cu ochii, nu pot…", a mai spus ÎPS Teodosie. 
 

×
Subiecte în articol: Teodosie fructe de mare animale fructe
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close