Antena 3 CNN Actualitate Cum explică ÎPS Teodosie faptul că nu poartă mască de protecție: ”Nu am respirație dacă folosesc masca în timp ce folosesc glasul”

Cum explică ÎPS Teodosie faptul că nu poartă mască de protecție: ”Nu am respirație dacă folosesc masca în timp ce folosesc glasul”

ÎPS Teodosie a reacționat după ce au apărut imagini din timpul unei slujbe în care atât Arhiepiscopul Tomisului, cât și alți preoți, nu poartă mască de protecție.

Cum explică ÎPS Teodosie faptul că nu poartă mască de protecție: ”Nu am respirație dacă folosesc masca în timp ce folosesc glasul”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2020   •   09:55

”Pe 17 iulie anul acesta Patriarhia în protocol cu Ministerul Sănătății a stabilit că slujitorii ca și actorii, nu poată mască. A fost o exagerare. Se dorește din nimic o acuzație. Nu este nimic real în această acuzație. Eu am intervenții foarte intense. Nu pot să fac aceste intervenții cu mască, trebuie să mă și vadă poporul și nu pot să respir, nu am respirație dacă folosesc masca în timp ce folosesc glasul din plin. Eu țin legătura cu autoritățile.

Vreau să ne exprimăm acest drept al nostru de a ne închina la Sfântul Andrei și îi chem pe toți românii să fie la de Sf. Apostol Andrei. Noi vom asigura cu jandarmii și poliția în acel platou atât de mare toată distanța fizică.

Vom avea substanțele de dezinfecțiile, iar ceremonia va fi afară. Acolo încap câteva mii de oameni respectând toate normele sanitare”, a declarat ÎPS Teodosie.

Dobrogea fierbe! ÎPS Teodosie trimite toți preoții la peștera Sf. Andrei, "în interes profesional"

Între timp, Curtea de Apel Constanţa a respins şi cea de-a doua solicitare a Arhiepiscopului Tomisului de a organiza pelerinajul de Sf. Andrei după modelul anilor trecuţi, în ciuda pandemiei.

Astfel, la peştera Sf. Andrei vor putea merge doar locuitorii din comuna cea mai apropiată, adică Ion Corvin, spre dezamăgirea ÎPS Teodosie care îi chema pe români în mumăr masiv la pelerinaj.

×
Subiecte în articol: coronavirus mască
Parteneri
Alertă naţională: Gaz radioactiv în 25% din școli și grădinițe
x close