Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie, prima reacție după propunerea de mutare a datei Paștelui: "Lumina Sfântă nu ar mai veni"

ÎPS Teodosie, prima reacție după propunerea de mutare a datei Paștelui: "Lumina Sfântă nu ar mai veni"

Arhiepiscopul Teodosie a avut prima reacție după ce mai mulţi lideri politici şi istorici au propus ca data Paștelui să fie schimbată.

ÎPS Teodosie, prima reacție după propunerea de mutare a datei Paștelui: "Lumina Sfântă nu ar mai veni"
Sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Apr 2023   •   15:52

Arhiepiscopul Teodosie respinge categoric propunerea privind mutarea datei Paștelui și spune că dacă ortodocşii ar sărbători în aceeaşi dată cu credincioșii catolici, atunci "Lumina Sfântă nu ar mai veni".

De asemenea, acesta a mai adăugat că Lumina Sfântă vine de Paştele Ortodox, pentru că noi avem canoane mult mai dure în post.

"Noi respectăm toate cele trei condiții înscrise într-un canon al sărbătoririi Paștelui.  Noi sărbătorim Paștele după calendarul neîndreptat.

Paștele adevărat este acolo unde vine Sfânta Lumină. Au catolicii Sfântă Lumină? Nu au. Au alții? Nu au. Toți se adună la lumina ortodocșilor, dar nu îndrăznesc să vină, pentru că este greu la ortodocși. Sunt posturi mari și aspre", a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Citește și: Părintele Gabriel Cazacu, sfaturi duhovnicești pentru Săptămâna Mare: "Sufletul are nevoie de o îngrijire specială"

Reacția a venit după ce mai mulţi lideri politici şi istorici au cerut Bisericii Ortodoxe Române să celebreze Paștele odată cu protestanții şi catolicii.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close