Antena 3 CNN Actualitate Religie Părintele Gabriel Cazacu, sfaturi duhovnicești pentru Săptămâna Mare: "Sufletul are nevoie de o îngrijire specială"

Părintele Gabriel Cazacu, sfaturi duhovnicești pentru Săptămâna Mare: "Sufletul are nevoie de o îngrijire specială"

Părintele Gabriel Cazacu a explicat ce ar trebui să facă românii în Săptămâna Mare, pentru a-i oferi sufletului hrana de care are nevoie.

Părintele Gabriel Cazacu, sfaturi duhovnicești pentru Săptămâna Mare: "Sufletul are nevoie de o îngrijire specială"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Apr 2023   •   10:57

În Săptămâna Mare, părintele Gabriel Cazacu îi îndeamnă pe credicioși să aibă mai multă grijă de sufletul lor, care are nevoie de o hrană specială.

"Ar trebui să rețină faptul că nevoile trupului sunt servite de noi toți în fiecare zi a vieții, însă, în afară de trup, noi avem și suflet, iar sufletul are nevoie de o îngrijire specială, de hrană, de primenire și curățare.

Spovedania este un instrument duhovnicesc, prin care ne mărturisim păcatele, dar și faptele bune.

Părintele ne întreabă despre cât am dăruit, despre cât am primit și dacă balanța dintre trup și suflet este în armonie", a spus preotul Gabriel Cazacu.

Citește și: Cu cât s-au scumpit produsele de pe masa de Paşte. Cel mai mult a crescut preţul ouălor comparativ cu 202

De asemenea, părintele îi îndeamnă pe credincioși să meargă la biserică, pentru a lua parte la slujbele rânduite în Săptămâna Sfintelor Pătimiri.

"Deniile sunt cele mai frumoase cântări bisericești. Fiecare Denie este dedicată unui eveniment special din istoria mântuirii noastre.

Astfel, luni este "Pilda celor zece fecioare", marți va fi despre cele zece fecioare înțelepte și neînțelepte, miercurea ne referim la femeia cea păcătoasă și la vânzarea Domnului Iisus Hristos de către Iuda. Din acest motiv, miercurea postim și în restul perioadelor anului bisericesc.

Joi ne referim la Cina cea de Taină și la spălarea picioarelor, iar prinderea Domnului s-a întâmplat, de asemenea, tot în această zi.

Vineri vorbim despre moartea pe Cruce a Domnului, sâmbătă vorbim despre punerea în Mormânt, iar duminică despre Slăvitul Praznic al Învierii.

Este important să fim buni, să întinerim și să odrăslim în sufletele noastre precum salcia pe care am luat-o de la biserică, curată, fragedă, cu muguri proaspeți, așa cum trebuie să fim și noi", a mai adăugat preotul.

×
Subiecte în articol: Preotul Gabriel Cazacu
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close