Antena 3 CNN Actualitate Tigrul Alex va fi transferat la Grădina Zooligică din Târgu Mureş

Tigrul Alex va fi transferat la Grădina Zooligică din Târgu Mureş

Tigrul Alex va fi transferat la Grădina Zooligică din Târgu Mureş
Sursa foto: Foto: nationalgeographic.com
22 Iul 2011   •   21:35

Autorităţile au reuşit, în sfârşit, să-i găsească o casă lui Alex, tigrul bengalez crescut în curtea bunicilor de un tânăr din Arad. După ce mai multe grădini zoologice din ţară, inclusiv cea din capitală, au refuzat să primească felina, specialiştii grădinii Zoo din Târgu Mureş au anunţat că ei sunt pregătiţi să-i ofere un adăpost lui Alex. Până când actele vor fi gata, tigrul rămâne, însă, în condiţii improprii.

Poliţia Animalelor trebuia să îl ia pe Alex de la proprietar. A şi făcut-o. A dus tigrul bengalez la... poliţie. La rândul lor, poliţiştii au dus felina la Lunca Mureşului, în Rezervaţia Naturală. Între timp, inspectorii poliţiei animalelor înroşeau telefoanele. Au sunat, pe rând, la mai multe grădini zoologice din ţară.

În cele din urmă, puiului de tigru i s-a găsit un adăpost. La Grădina Zoo din Târgu Mureş se află în construcţie un pavilion nou, aşa că, din septembrie, Alex ar putea beneficia de toate condiţiile. Până atunci, specialiştii au un padoc special amenajat pentru el.

 


Până când actele vor fi gata, pentru că cei de la rezervaţia Lunca Mureşului nu îl mai putea caza, tigrul a fost returnat proprietarului. Tânărului stăpân i s-a pus în vedere să-i construiască urgent un ţarc mai mare şi să fie foarte atent la hrana pe care i-o dă lui Alex.

Florin, tânărul care l-a hrănit cu biberonul şi care a dormit cu Alex în pat până când puiul de tigru a împlinit cinci luni, spune că ar vrea să-şi păstreze prietenul. El a depus azi cereri în acest sens la Poliţia Animalelor şi la Direcţia Sanitar Veterinară. Decizia va fi luată luni.

×
Subiecte în articol: tanar bunici Arad gradina zoologica
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close