Antena 3 CNN Actualitate Turiști străini rămași fără bani, în Centrul Vechi din București. Hoții le-au furat cardurile și au cheltuit 7.000 euro

Turiști străini rămași fără bani, în Centrul Vechi din București. Hoții le-au furat cardurile și au cheltuit 7.000 euro

Şapte tineri, reţinuţi după ce au furat carduri de la turişti în Centrul Vechi al Capitalei și au făcut plăți de 7.000 de euro.

Turiști străini rămași fără bani, în Centrul Vechi din București. Hoții le-au furat cardurile și au cheltuit 7.000 euro
Sursa foto: Poliția Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2023   •   15:47

Şapte tineri au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi instanţei cu măsuri legale, după ce ar fi folosit carduri furate de la străini pentru efectuarea de plăţi, prejudiciul fiind de aproximativ 7.000 de euro.

Conform anchetelor, un grup de tineri cu vârste între 19 și 21 de ani au acționat împreună în perioada mai - august 2023.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Acești tineri ar fi efectuat plăți frauduloase folosind carduri bancare fără acordul proprietarilor și ar fi accesat sistemele informatice ale băncilor emitente, precum și terminalele de plată.

Prejudiciul fiind de aproximativ 7.000 de euro

Citește și: Un poliţist din Drobeta-Turnu Severin a furat borseta plină cu bani a unui tânăr implicat într-un accident

În urma perchezițiilor, au fost găsite și confiscate diverse bunuri, inclusiv telefoane mobile, o armă albă, sume de bani nejustificate și patru pungi care conțineau o substanță albă pulverulentă, care putea fi una cu efecte psihoactive.

Poliția a preluat pungile în urma operațiunii, iar investigațiile continuă.

"Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos", potrivit DGPMB.

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close