Antena 3 CNN Actualitate Tolea Ciumac va fi eliberat din Penitenciarul Codlea

Tolea Ciumac va fi eliberat din Penitenciarul Codlea

Tolea Ciumac va fi eliberat din Penitenciarul Codlea
09 Mar 2010   •   13:05

Anatolie Ciumac, zis şi Tolea, va fi eliberat, marţi, din Penitenciarul Codlea, judeţul Braşov. În total, el a ispăşit patru ani şi şapte luni de închisoare.

Penitenciarul unde este încarcerat Tolea a primit de la Judecătoria Braşov decizia de punere în libertate a luptătorului de K1. Astfel, după finalizarea procedurilor, acesta urmează să fie eliberat.

Curtea de Apel Braşov a decis, pe 19 februarie, ca Anatolie Ciumac să execute o pedeapsă de patru ani şi şapte luni de închisoare, fiind cumulate două pedepse aplicate în România şi Spania. El mai avea de ispăşit o perioadă scurtă de detenţie.

"Decizia a fost o pedeapsă rezultantă de patru ani şi şapte luni, după ce au fost cumulate pedepsele de patru ani din România şi de doi ani din Spania. Mai are de ispăşit aproximativ 20 de zile din sentinţă. Până atunci, va rămâne la penitenciar", declara, în 19 februarie, Silviu Barbu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, citat de Mediafax.

În 1999, Anatolie Ciumac era angajat bodyguard la un club. A fost implicat într-un scandal alături de cei mai cunoscuţi membri ai lumii interlope braşovene. Trei oameni, dintre care unul a rămas paralizat pe viaţă, au fost împuşcaţi atunci, iar alţi nouă au fost bătuţi. În plus, trei maşini au fost incendiate.

Dosarul a avut, însă, un traseu anevoios. În prima instanţă el a fost soluţionat de Tribunalul Braşov. În recurs, Curtea de Apel Braşov a casat soluţia şi a trimis dosarul înapoi la Tribunal pentru rejudecare. Între timp, însă, faptele s-au prescris şi cercetarea a continuat doar împotriva lui Anatolie Ciumac si Nicolae Dorobanţu, acuzaţi de tentativă de omor.

Sentinţa finală în cazul lui Anatolie Ciumac a fost condamnarea definitivă la patru ani şi şapte luni de închisoare cu executare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: eliberat penitenciar
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close