Antena 3 CNN Actualitate Toni Grecu, mărturii din infernul de la Balș: "Am alergat. În urma salvării, spitalul ardea, m-am prăbuşit inconştient, dar fericit"

Toni Grecu, mărturii din infernul de la Balș: "Am alergat. În urma salvării, spitalul ardea, m-am prăbuşit inconştient, dar fericit"

Actorul Toni Grecu era internat la Institutul Matei Balș când incendiul în care au murit cinci persoane a izbucnit. Actorul era internat din 16 ianuarie într-un salon de la etajul 2 al pavilionului care a ars.

Toni Grecu, mărturii din infernul de la Balș: "Am alergat. În urma salvării, spitalul ardea, m-am prăbuşit inconştient, dar fericit"
de Andreea Cigolea    |    30 Ian 2021   •   12:00

El a fost transferat către Spitalul Pantelimon, alături de alți pacienți și a povestit infernul prin care a trecut.

 ”Povestea de azi pentru mine a fost de fapt o cursă sufocantă, extenuantă, fără aer, de 150 de metri, prin faţa unui spital arzând, cursă terminată la uşa salvării în faţa căreia m-am prăbuşit inconştient, dar fericit.

Participasem la cel mai mic şi mai extenuant maraton din lume. Şi am alergat şi singur. În urma salvării, spitalul ardea. Sistemul sanitar din România ardea.”

Toni Grecu a fost transferat la spitalul Sfântul Pantelimon. Soţia lui a aflat de toată nenorocirea de la televizor.

”Am fost trezită de nişte sms-uri ale unor prieteni, am deschis televizorul şi în momentul acela se spunea că incendiul a izbucnit la pavilionul 5, unde ştiam că e internet. L-am sunat imediat şi mi-a răspuns, era foarte speriat, părea foarte afectat de ce s-a întâmplat, dar mi-a zis că e înconjurat de medici la urgenţe şi că se ocupă oamenii de el, că e pe un pat.” A povestit Cristina Grecu, conform Știrile Pro TV.

Fiica unei paciente de la Matei Balș spune că a dus o aerotermă cu acceptul reprezentanților spitalului: Mama mi-a spus că îi e frig!

Mihaela Tănase, fiica unei paciente internate la Institutul Matei Balș, a declarat că în urmă cu o săptămână a adus în salonul mamei sale o aerotermă. Potrivit primelor informații din anchetă, o primă ipoteză privind cauza incendiului de la ”Matei Balș” este utilizarea unei aeroterme.

”Am rugat personalul medical să îi duc o aerotermă. I-am dus o aerotermă săptămâna trecută, miercuri. Era frig”, a spus Mihaela Tănase.

Pacienta a fost internată la etajul 3 al clădirii care a ars după un incendiu de la primul nivel.

Starea pacienţilor care au supravieţuit incendiului de la Institutul Matei Balş

Șapte pacienți afectați de incendiul de la Matei Balș sunt, astăzi, în secțiile de Anestezie Terapie-Intensivă ale diferitelor spitale din Capitală. 

Ministerul Sănătății anunță starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul de la „Matei Balș”.

La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București sunt 11 pacienți în stare stabilă. La Spitalul Universitar de Urgență din București sunt 5 pacienți, dintre care 4 în stare stabilă și unul intubat la ATI.

La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” sunt 6 pacienți în stare stabilă. La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” se află 6 pacienți, unul fiind în stare gravă la ATI și 5 în stare stabilă.

Lista cu spitalele din București unde au fost transferați pacienții de la Matei Balș

În Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” 3 pacienți sunt în stare stabilă, la ATI, iar la Spitalul Militar Central sunt 4 pacienți: 2 urmează să fie externați, unul este în stare stabilă, internat în secția ATI, iar un pacient este intubat și instabil în ATI.

La Spitalul „Witting” se află trei pacienți în stare stabilă.

La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt 4 pacienți: 2 în stare stabilă și 2 în secția ATI (stare stabilă). În Spitalul MAI „Dimitrie Gerota” este un pacient intubat la ATI.

Spitalul de Urgență Floreasca găzduiește 6 pacienți: 3 în stare stabilă, 3 urmează să fie externați, iar la Spitalul Monza sunt 3 pacienți în stare stabilă.

×
Subiecte în articol: toni grecu
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close