Antena 3 CNN Actualitate Surpriză la Curtea de Apel: Traian Băsescu şi-a retras cererea de revizuire a deciziei CNSAS

Surpriză la Curtea de Apel: Traian Băsescu şi-a retras cererea de revizuire a deciziei CNSAS

Avocaţii fostului preşedinte au anunţat astăzi, la termenul avut la Curtea de Apel, că îşi retrag cererea prin care contestau decizia CNSAS care l-a declarat pe Traian Băsescu colaborator al Securității.

Surpriză la Curtea de Apel: Traian Băsescu şi-a retras cererea de revizuire a deciziei CNSAS
Sursa foto: Antena 3
de Denisa Dicu    |    21 Oct 2022   •   11:39

Update: Traian Băsescu şi-a retras cererea de revizuire a deciziei CNAS

Începe procesul deschis de Traian Băsescu împotriva Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, în care acesta cere de la instanță anularea deciziei luate cu privire la denumirea care i-a fost dată definitiv de Înalta Curte de Casație, aceea de colaborator al Securității.

Concret, Traian Băsescu a deschis acest proces în data de 25 iulie împotriva Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Dacă va câștiga acest proces, el nu numai că nu va mai avea denumirea de colaborator cu fosta Securitate, ci își va putea primi înapoi beneficiile pe care le-a avut în calitate de fost președinte al României.

Vorbim despre vila de protocol, despre mașina de serviciu, despre pază, dar și despre aghiotantul pe care îl avea. Toate aceste lucruri, Traian Băsescu l-a pierdut după ce Instanța Suprem a decis că a decis în data de 23 martie că este colaborator cu Securitatea, în baza documentelor aduse la dosar de CNSAS.

Rămâne de văzut ce decizie va lua astăzi instanța Curţii de Apel București.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu Curtea de Apel CNSAS
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close